Opština Odžaci raspisala Javni poziv poljoprivrednim proizvođačima za kratkoročne kredite
Opština Odžaci, kako je rekao pomoćnik predsednika Opštine Andrija Hajdu, raspisala je Javni poziv registrovanim poljoprivrednim proizvođačima sa svoje teritorije za poljoprivredne kratkoročne kredite kod poslovnih banaka za nabavku obrtnih sredstava, na period od 12 meseci, uz učešće Opštine u subvencionisanju kamate i /ili naknade, u visini 100 %.  
 
Ciljna grupa ovog Javnog poziva su poljoprivrednici, odnosno, gazdinstva koji u svom vlasništvu imaju do 10 hektara zemlje. Javni poziv je raspisan nakon  potpisanog Ugovora o poslovnoj saradnji Opštine Odžaci i Vojvođanske banke a.d.  
 
Ukupna sredstva namenjena  subvencionisanju kamata i /ili naknadama na odobrene kratkoročne kredite iznose 3.000.000,00 dinara i obezbeđena su u budžetu Opštine za 2019. godinu. 
 
Pravo učešća na javnom pozivu ima fizičko lice-nosilac aktivnog poljoprivrednog gazdinstva koje je upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava i koje nema zaostala dugovanja na ime poreza i drugih izvornih javnih prihoda prema Opštini Odžaci. 
 
Iznos kredita isplaćuje poslovna banka podnosiocu zahteva u iznosu od 100.000 dinara do 500.000 dinara, sa rokom otplate 12 meseci, bez valutne klauzule. 
 
Pravo na subvencionisanje kamate i /ili naknade se može ostvariti za realizaciju tekućih sezonskih aktivnosti u poljoprivrednoj proizvodnji, odnosno obrtna  sredstva - za nabavku repromaterijala (semenska roba, rasad, sadni materijal, đubrivo, gorivo, sredstva za zaštitu, stočna hrana i drugo), nabavku  grla za tov u stočarskoj proizvodnji i finansiranje pčelarske proizvodnje. 
 
Rok za podnošenje prijava sa potrebnom dokumentacijom je do utroška sredstava a najkasnije do 31. decembra. 
 
Ostale informacije oko potrebne dokumentacije i načinu podnošenja prijava,mogu se pročitati na zvaničnoj prezentaciji Opštine Odžaci: https://www.odzaci.rs/konkursi-oglasi/javni-poziv-poljoprivrednim-proizvodacima sa-teritorije-opstine-odzaci.  
 
Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon: 025/466-090. 
 

  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar