Olujni vetar juče u Somboru obarao stabla (FOTO)

Olujni vetar koji je duvao u utorak tokom celoga dana u Somboru i okolini, obarao je stabla i lomio grane uličnih drvoreda.

Vetar koji je na mahove dostizao brzinu od 19,3 m/s, (8 bofora), obarao je stabla na Apatinskom putu, uz obilaznicu kroz šumicu na Selenči, na Staparskom putu, Prvomajskom bulevaru, u Svetozaru Miletiću...
Stardala su mahom stabla koja su već imala lošu statiku zbog oštećenog ili natrulog korenja, kao i ona koja su delom već bila sasušena, što se i vidi iz priloženih snimaka.
 
Na sreću, sve je prošlo bez većih oštećenja ljudi, vozila i imovine, a radnici „Zelenila“ su efikasno otklonili posledice olujnog vetra.
 
I u ovom slučaju se potrvdilo koliko je važno preventivno održavanje gradskog zelenila i vremešnih stabala u Somboru, koje „Zelenilo“ svakodnevno realizuje. 
 
Izvor i foto: JKP ,,Zelenilo'' Sombor
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar