Odžaci: Podnošenje zahteva za materinski dodatak za nezaposlene majke za treće i četvrto dete

Odeljenje za društvene delatnosti Opštinske uprave Odžaci obaveštava građane opštine Odžaci da je 01.01. 2019. godine stupila na snagu Odluka o ostvarivanju materinskog dodatka za nezaposlene majke za 3 odnosno 4 dete. Pokrajinska Skupština je ovu Odluku donela 20.12.2018.godine  (Sl.list APV,, br. 60/2018). Odluka se odnosi na  sve nezaposlene majke koje ispunjavaju sledeće uslove:

- da je državljanka RS,
- da u trenutku rođenja 3 ili 4 deteta ima prebivalište najmanje godinu dana na teritoriji APV,
- da neposredno brine o detetu za koje je podnela zahtev, čija deca prethodnog reda rođenja nisu smeštena u hraniteljsku porodicu ili data na usvajanje i koja nije lišena roditeljskog prava u odnosu na decu prethodnog reda rođenja kao i
- da se nalazi na evidenciji NSZ najmanje godinu dana do dana rođenja deteta kao i od dana rođenja deteta do dana podnošenja zahteva, neprekidno.
 
Zahtev za ostvarivanje prava za materinski dodatak sa potrebnom dokumentacijom podnosi se najkasnije do navršenih 6 meseci života trećeg odnosno 4 deteta Opštinskoj upravi u kojoj je prebivalište podnosioca zahteva. Izuzetno, za 3., odnosno 4. dete koje je rođeno u periodu od 1.jula 2018. do 31.decembra 2018. godine majke će  moći da podnesu zahtev najkasnije do 30.juna 2019.godine.
 
Izvor i foto: odzaci.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Dona

30.09.2020 | 19:07
A da li opstina odzaci, daje neku pomoc za rodjeno drugo dete?
Postavi komentar