Odžaci: Obaveštenje za buduće prvake

Na zvaničnom sajtu opštine Odžaci objavljeno je obaveštenje za roditelje budućih đaka prvaka, a koje Vam prensimo u celosti:

,,POŠTOVANI RODITELJI BUDUĆIH PRVAКA!!!

Obaveštavamo Vas da će se prijavljivanje dece za prvi razred školske 2019/2020.  vršiti  u periodu od 20.02.2019.godine do 05.03.2019. u Opštinskoj upravi opštine Odžaci, Кnez Mihajlova 24,šalter br.6 u prizemlju, svakog radnog dana od 7,30 do 15,00 časova.

Prijavljivanje dece u naseljenim mestima:Ratkovo,Lalić,Deronje, Кaravukovo, Bački Gračac, Srpski Miletić, Bački Brestovac i Bogojevo vršiće se u mesnim kancelarijama.

U prvi razred osnovne škole školske 2019/20.godine upisuju se deca koja na dan početka školske godine 01.09.2019.godine imaju 6,5 do 7,5 godina, odnosno koja su rođena u periodu od 01.03.2012.godine do 1.03.2013. godine.                               

Dete starosti od šest do šest i po godina, po želji roditelja, može da se upiše u prvi razred nakon provere spremnosti za polazak u školu.

Dete starije od sedam i po godina, koje zbog bolesti ili drugih razloga nije upisano u prvi razred, može da se upiše u prvi ili odgovarajući razred na osnovu prethodne provere znanja.

Prijavljivanje dece za upis u prvi razred osnovne škole obavezni su da izvrše RODITELJI, a za decu pod starateljstvom, staratelj ili organ starateljstva.

Za prijavu deteta podnosi se na uvid:

- izvod iz matične knjige rođenih za dete,
- važeća lična karta, sa tačnom adresom roditelja ili staratelja
- rešenje o starateljstvu za decu pod starateljstvom.

Osnovna škola dužna je da upiše dete koje ima prebivalište na području škole.

Nakon završenog prijavljivanja dece, škole će pismeno obavestiti roditelje o terminima upisa i proveri spremnosti za polazak u školu, primenom preporučenih standarda nadležnog ministarstva.''
 
Izvor i foto: odzaci.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar