OČUVANJE BRENDA : Nastavlja se sadnja bođoša u Somboru

U okviru rekonstrukcije i obnove javnog zelenila na području Sombora, radnici „Zelenila“ realizovali su u prethodnom periodu sadnju koprivića (bođoša) i dekorativnog šiblja, na više punktova u gradu. 

U Ulici Ilije Birčanina posađeno je 80 bođoša, polovina obične vrste i 40 komada sadnica topijarnog koprivića, potom su, sa 40-tak bođoša, popunjena prazna mesta u već postojećem drvoredu, na Apatinskom putu, duž biciklističke staze.   
Ukrasne žive ograde, forzicije i spiree, kao i drvne vrste poput javora i bresta, sađeni su na Vencu Petra Bojovića i Vojvode Stepe Stepanovića, u Ulici Prote Mateje Nenadovića, Gruje Dedića, na Staparskom putu, Ulici Milke Grgurov, Požarevačkoj ulici…   
Stručnjaci za zelenilo posebnu pažnju pridaju upravo koprivićima, tom prepoznatljivom brendu Ravangrada, a mlade sadnice su zasnovane na rasadniku „Zelenila“, da bi, nakon nekoliko godina, dospele za uličnu sadnju.   
Sadnja će biti nastavljena i narednih dana, uz redovno obavljanje i ostalih aktivnosti poput orezivanja i uklanjanja devastiranih stabala. 
 

Izvor: „Somborske novine“ br. 3378 23.mart 2019.
   
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar