lokacija: Apatin
objavljeno: 20.01.2013.

'Očerupali' korparu

Info servis

Nekada je apatinska „Korpara“ zapošljavala nekoliko stotina radnika, a predmeti od pruća bili veoma traženi na domaćem i inostranom tržištu. Danas iz nekadašnje „Korpare“ lopovi odnose bukvalno sve: crep, građu, prozore, čak je nestala i gvozdena kapija sa ulaza. Procenjuje se da šteta iznosi oko dva miliona dinara. Pre devet godina stigla je inicijativa za prodaju D. P. „Korpara“, a u martu 2003. je prodata beogradskoj firmi „Konstancija“. Prilikom privatizacije firma je raspolagala sa 51.000 kvadratnih metara građevinskog i više od dva miliona kvadratnih metara poljoprivrednog zemljišta, koje sada pripada državi, jer ga je „Konstancija“, koja je kupila „Korparu“, koristila u zakup, a samo su zgrade pripadale firmi.
- Predložio sam opštini i Direkciji za izgradnju da neposrednom pogodbom uzmu preduzeće, ali oni nisu zainteresovani – kaže Rajo Erić, poverenik Agencije za privatizaciju, napominjući da ni poverioci nisu zainteresovani za preostalu imovinu.
Godine 2007. opština je, u saradnji sa beogradskom firmom „MK-plet“, pokušala da oživi korparstvo. Organizovana je obuka za 28 pletača, NSZ je izdvojila oko 1,7 miliona dinara, a opština je obezbedila oko 400.000 dinara i besplatno ustupila prostor za obuku. Ali, i taj pokušaj je propao.
Pravda

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U utorak, 25. juna, bez električne energije od 9 do 11 časova biće potrošači u Bogojevu. Električne energije...

Zbog  potrebe izvođenja radova na pojačanom održavanju dela Železničke ulice i Ulice Ive Lole Ribara u Odžacima -...

Tretmani protiv komaraca sa zemlje i iz vazduha na području Opštine Apatin biće izvedeni u periodu od 24....

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Sombor ove nedelje posreduje za sledeća radna mesta:    -Veliki broj radnika u...

Povodom velikog problema sa  najezdom  komaraca, pomoćnik predsednika Opštine Odžaci Milorad Stanišić je izjavio da je tretman odraslih...

U petak, 21. juna, zbog radova na mreži bez struje će, od 9 do 13 časova, biti potrošači...