Obuka za posrednike/zastupnike u osiguranju u RPK Sombor

U organizaciji PKS – Regionalna privredna komora ZBUO, 22. februara i 28. februara, od 11 do 15.30 sati, održaće se seminari u sklopu kontinuiranog usavršavanja ovlašćenih porednika/zastupnika u osiguranju.

Predavači su prof.dr. Nataša Petrović Tomić i dr. Ilija Smiljanić. Teme koje će se obradjivati su Uticaj zaključenog ugovora o osiguranju na pravo i visinu naknade (22.02.2018.) i Zakonsko uredjenje sadržine ugovora o osiguranju (28.02.2019.)
 
- Pozivamo sve koji žele da obnove licencu za ovlašćenog posrednika i/ili zastupnika u osiguranju, u skladu sa tačkom 16. Odluke o  sticanju zvanja i usavršavanju ovlašćenih posrednika i ovlašćenih zastupnika u osiguranju („Službeni glasnik RS”, br. 38/2015 i 11/2017 – u daljem tekstu: Odluka), ovlašćeni posrednici i ovlašćeni zastupnici u osiguranju  dužni da se profesionalno usavršavaju  najmanje 15 časova  u kalendarskoj godini u kojoj obavlјaju poslove posredovanja u osiguranju, odnosno zastupanja u osiguranju, poručuju u RPK.
 
Takođe, tačkom 17. Odluke propisano je da ovlašćeni posrednik, odnosno ovlašćeni zastupnik u osiguranju ne može obavlјati poslove posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, odnosno ne može biti angažovan kod subjekata nadzora iz člana 86. stav 1. i člana 98. st. 1. i 2. Zakona o osiguranju za obavlјanje tih poslova – ako tom subjektu ne dostavi dokaz da je započeo usavršavanje na propisani način (dokaz o uplati naknade za usavršavanje).
 
Za sve dodatne informacije na brojeve telefona 025/420-780; 420-776; ili putem mejla: [email protected]

Izvor i foto: rpksombor.co.rs/025.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar