Obaveštenje za građane opštine Odžaci

Odeljenje za finansije i javne prihode-Odsek lokalne poreske administracije Odžaci- obaveštava građane opštine Odžaci da je u skladu sa članom 38. stav 7. tačka 7. podtačka 7. Zakona  o poreskom postupku i poreskoj administraciji ("Službeni glasnik RS", broj 80/02…95/18) od 01.01.2019. godine podnošenje poreskih prijava za utvrđivanje poreza na imovinu u elektronskom obliku obavezno za obveznike koje vode poslovne knjige.

Obveznici koji ne vode poslovne knjige - fizička lica koja su dužna da podnesu poresku prijavu a koja nije u vezi sa obavljanjem delatnosti, prijavu mogu da podnesu u elektronskom obliku ili u pismenom obliku.
 
Prijava u elektronskom obliku podnosi se preko portala Jedinstvenog informacionog sistema JIS LPA (http://www.lpa.gov.rs), gde se može izvršiti i uvid u upit stanja na računima.
 
Za pristup navedenom portalu potrebna je odgovarajuća prijava na sistem a ona je moguća na dva načina:
 
- Кorišćenjem korisničkog imena i lozinke (username i password), kao i
 
- Кorišćenjem kvalifikovanog elektronskog sertifikata.
 
Elektronsko podnošenje prijave omogućeno je samo korišćenjem kvalifikovanog elektronskog sertifikata. Obveznicima koji su u prethodnom periodu u LPA otvorili korisničko ime i šifru omogućen je uvid u stanje poreskog duga na teritoriji cele Republike Srbije.
 
Zahtev za otvaranje korisničkog naloga i lozinke može se podneti:
 
- predajom popunjenog obrasca zahteva u prostorijama Odseka lokalne poreske administracije (Odžaci, Кnez Mihajlova 24, prijemna kancelarija br.15) za obveznike koji poseduju imovinu na teritoriji opštine Odžaci.       
 
- Кorisnički nalog i lozinku za korišćenje on-line upita stanja obveznik, ili lice koje on ovlasti, ISКLJUČIVO PREUZIMA NEPOSREDNO (uz prikaz važeće lične karte). Ovlašćenje za fizičko lice (što obuhvata i preduzetnike) mora biti overeno od strane javnog beležnika, a ovlašćenje za pravno lice mora biti potpisano od strane odgovornog lica firme - (u prilogu OP obrazac).
 
Obveznik koji je dobio korisnički nalog i lozinku, u aplikaciji može sam da promeni lozinku. Ako obveznik zaboravi ili izgubi lozinku koju je dobio ili sam odredio promenom lozinke, mora doći isključivo u Odsek, kako bi mu bila izdata nova lozinka. Tom prilikom obveznik ili ovlašćeno lice mora popuniti zahtev za dodelu nove lozinke.
 
Izvor i foto: odzaci.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar