lokacija: Odžaci
objavljeno: 25.03.2019.

Obaveštenje za građane opštine Odžaci

Info servis

Odeljenje za finansije i javne prihode-Odsek lokalne poreske administracije Odžaci- obaveštava građane opštine Odžaci da je u skladu sa članom 38. stav 7. tačka 7. podtačka 7. Zakona  o poreskom postupku i poreskoj administraciji ("Službeni glasnik RS", broj 80/02…95/18) od 01.01.2019. godine podnošenje poreskih prijava za utvrđivanje poreza na imovinu u elektronskom obliku obavezno za obveznike koje vode poslovne knjige.

Obveznici koji ne vode poslovne knjige - fizička lica koja su dužna da podnesu poresku prijavu a koja nije u vezi sa obavljanjem delatnosti, prijavu mogu da podnesu u elektronskom obliku ili u pismenom obliku.
 
Prijava u elektronskom obliku podnosi se preko portala Jedinstvenog informacionog sistema JIS LPA (http://www.lpa.gov.rs), gde se može izvršiti i uvid u upit stanja na računima.
 
Za pristup navedenom portalu potrebna je odgovarajuća prijava na sistem a ona je moguća na dva načina:
 
- Кorišćenjem korisničkog imena i lozinke (username i password), kao i
 
- Кorišćenjem kvalifikovanog elektronskog sertifikata.
 
Elektronsko podnošenje prijave omogućeno je samo korišćenjem kvalifikovanog elektronskog sertifikata. Obveznicima koji su u prethodnom periodu u LPA otvorili korisničko ime i šifru omogućen je uvid u stanje poreskog duga na teritoriji cele Republike Srbije.
 
Zahtev za otvaranje korisničkog naloga i lozinke može se podneti:
 
- predajom popunjenog obrasca zahteva u prostorijama Odseka lokalne poreske administracije (Odžaci, Кnez Mihajlova 24, prijemna kancelarija br.15) za obveznike koji poseduju imovinu na teritoriji opštine Odžaci.       
 
- Кorisnički nalog i lozinku za korišćenje on-line upita stanja obveznik, ili lice koje on ovlasti, ISКLJUČIVO PREUZIMA NEPOSREDNO (uz prikaz važeće lične karte). Ovlašćenje za fizičko lice (što obuhvata i preduzetnike) mora biti overeno od strane javnog beležnika, a ovlašćenje za pravno lice mora biti potpisano od strane odgovornog lica firme - (u prilogu OP obrazac).
 
Obveznik koji je dobio korisnički nalog i lozinku, u aplikaciji može sam da promeni lozinku. Ako obveznik zaboravi ili izgubi lozinku koju je dobio ili sam odredio promenom lozinke, mora doći isključivo u Odsek, kako bi mu bila izdata nova lozinka. Tom prilikom obveznik ili ovlašćeno lice mora popuniti zahtev za dodelu nove lozinke.
 
Izvor i foto: odzaci.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U noći između 23. maja, oko 21h, lopovi su odneli oko hiljadu metara visokonaponskog kabla sa dalekovoda. Selo Kupusina se snabdeva...

Obaveštavaju se stanovnici Sonte da će akcija odnošenja kabastog otpada biti izvršena 22., 23., 29. i 30.05.2019....

Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Sombor ove nedelje posreduje za sledeća radna mesta:     -       Radnici angažovani na javnim...

Sutra, u sredu, 22.05, u Apatinu bez struje u vremenu od 8 do 9 časova ostaju potrošači iz Dravske ulice...

U četvrtak 16.05. u Sonti će zbog seče grana pri n.n.vodu bez struje u vremenu od 08-14 časova biti potrosaci...

Zbog najavljenih obilnih padavina u narednim danima, ekipe JКP "Radnik" biće dežurne tokom 24 časa, od ponedeljka do petka.    Brojevi telefona...