Obaveštenje opštine Odžaci za poreske obveznike

Odeljenje za finansije i javne prihode Opštinske uprave opštine Odžaci obaveštava građane opštine Odžaci o sledećem:        

Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara koji je stupio na snagu 15. decembra  2018. godine , a primenjuje se od 01. januara 2019. godine a u vezi sa naknadom za zaštitu i unapređivanje životne sredine  u 2019. godini neće se utvrđivati naknada po osnovu korišćenja stambenih i poslovnih zgrada, stanova za stanovanje, i poslovnih prostorija za  obavljanje poslovne delatnosti , te shodno tome prestaje obaveza plaćanja iste.
 
Obaveštavaju se poreski obveznici, pravna lica, fizička lica i preduzetnici da je akontacija za plaćanje lokalnih javnih prihoda, poreza na imovinu, lokalne komunalne takse  dospela 14.02.2019. godine.              
 
- Ovim putem obaveštavamo poreske obveznike koji imaju neizmirene obaveze po osnovu poreza na imovinu, naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine, samodoprinosa od poljoprivrede, lokalnu komunalnu taksu da mogu u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji  podneti zahtev za odlaganje plaćanja dugovanog poreza na rate-reprogram i ostvariti pravo da im se otpiše  50 % kamate na taj dug.
 
U periodu plaćanja dugovanog poreza na rate poreski obveznik je dužan da redovno izmiruje tekuće obaveze dospele za plaćanje i rate reprograma utvrđene rešenjem Odeljenja za finansije i javne prihode.
 
Fizička lica  - vlasnici nepokretnosti kod kojih je došlo do promena vlasništva nekretnina u obavezi su da podnesu nove poreske prijave u što kraćem roku.
 
Sve informacije o visini duga i zahtev za odlaganje dugovanog poreza građani mogu dobiti u Opštinskoj upravi opštine Odžaci, Odeljenje za finansije i javne prihode, kancelarija broj 15,19 i 20 u vremenu od 07 do 15 časova.
 
Izvor i foto: odzaci.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar