NSZ: Završeni konkursi u Apatinu

Krajem maja objavljeni su Javni pozivi na lokalu, odnosno, javni pozivi koji su rezultat saradnje lokalnih samouprava Sombora, Apatina, Kule i Odžaka sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. 

Konkursi Opštine Apatin su zatvoreni 17. juna. Rezultat ove saradnje će biti dodela subvencija za otvaranje novih radnih mesta za zapošljavanje 10 osoba sa evidencije nezaposlenih  i dodela 10 subvencija za samozapošljavanje, odnosno, registraciju novoosnovanih delatnosti. 
 
Javni pozivi na nivou Grada Sombora su i dalje aktuelni, a to su Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima i Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje. Konkursi su otvoreni do utroška sredstava, a do sada je zahtev za dodelu subvencije za zapošljavanje novih radnika podnelo 13 poslodavaca za zapošljavanje 15 radnika sa evidencije nezaposlenih, dok je 12 zahteva podneto za učešće na javnom pozivu za dodelu subvencije za samozapošljavanje. 
 
Aktuelan je i javni poziv namenjen stanovnicima Opštine Kula, a to je konkurs za dodelu subvencije za samozapošljavanje, koji je otvoren do utroška sredstava, a do sada su podneta 4 zahteva.  
 
Saradnjom Nacionalne službe za zapošljavanje i Opštine Odžaka raspisana su četiri javna poziva. Javni poziv za realizaciju programa stručne prakse je i dalje otvoren do utroška sredstava, a preostala tri su zatvorena. Javni poziv  za organizovanje Javnih radova je rezultirao radnim angažovanjem 38 nezaposlenih osoba sa teriotorije Opštine Odžaci, na javnom pozivu za dodelu subvencije za samozapošljavanje podneta su 23 zahteva, a na javnom pozivu za dodelu subvencije za otvaranje novih radnih mesta podneto je 9 zahteva za zapošljavanje 12 osoba. 
 
Tekstovi konkursa dostupni su na sajtu Nacionalne službe www.nsz.gov.rs , na sajtovima lokalnih samouprava, a informacije se mogu dobiti u svakoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe za zapošljavanje.  
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar