NSZ: Konkurs za sprovođenje javnih radova za nezaposlene i osobe sa invaliditetom

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je Javni konkurs za organizovanje javnih radova namenjen radnom angažovanju prvenstveno teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, radi očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih, kao i radi ostvarivanja određenog društvenog interesa.

Maksimalna dužina trajanja javnog rada je četiri meseca, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima. Javni konkurs je otvoren od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja, a poslednji rok za podnošenje prijava za učešće na javnom konkursu je 12.06.2017. godine. Svi javni radovi koji se realizuju po ovom javnom konkursu moraju biti okončani do 5.12.2017. godine.

Javni radovi se mogu sprovoditi u oblastima:

- socijalnih i humanitarnih delatnosti,
- održavanja i obnavljanja javne infrastrukture,
- održavanja i zaštite životne sredine i prirode,

Pravo učešća na Javnom konkursu za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica imaju:

- organi autonomne pokrajine i organi jedinica lokalne samouprave
- javne ustanove i javna preduzeća
- privredna društva
- preduzetnici
- zadruge
- udruženja koja imaju status pravnog lica, odnosno koja su upisana u Registar Agencije za privredne registre.

Pravo na dodelu sredstava za organizovanje sprovođenja javnog rada poslodavac - izvođač može da ostvari pod uslovom da je izmirio ranije ugovorne i druge obaveze prema Nacionalnoj službi, osim za obaveze čija je realizacija u toku, ukoliko iste redovno izmiruje.

Informacije o javnom konkursu mogu se dobiti u svakoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe, preko Pozivnog centra Nacionalne službe, telefon: 0800-300-301 ili na sajtu www.nsz.gov.rs.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar