Meštani Bačkog Brega će svoju vodu piti u decembru

Problemi sa pijaćom vodom u Bačkom Bregu trebalo bi da budu rešeni do 30. novembra ove godine, zahvaljujući realizaciji projekta "Izgradnja postrojenja za pripremu vode za piće u Bačkom Bregu".

Novac je obezbeđen učešćem na "II Konkursu za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije u 2018. godini", koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.
 
Ugovor o dodeli novca za izgradnju postrojenja u Bačkom Bregu, zameniku gradonačelnice Sombora Antoniju Ratkoviću, uručio je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade. 
 
Za realizaciju projekta potrebno je ukupno 24.470.508,00 dinara, od kojih je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo obezbedio 70%, odnosno 17.129.355,00, a grad Sombor 30%, odnosno 7.341.152,40 dinara.
 
Novac je odobren i za još 19 lokalnih samouprava u Vojvodini. Njihovim predstavnicima ugovori su 4. septembra, uručeni u Irigu.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar