Danas u Somboru isplata jednokratnih novčanih pomoći

Isplata jednokratnih novčanih pomoći je predviđena za danas, 27. mart, i ista je u nadležnosti grada Sombora, a budžetska sredstva za tekuću godinu su obezbeđena po osnovu finansijskog plana za 2019. godinu.

Jednokratnu novčanu pomoć kao vid materijalne podrške mogu koristiti pojedinac i porodica, koji se iznenada ili trenutno nađu u stanju socijalne potrebe, za otklanjanje posledica elementarnih nepogoda, tešku bolest, prihvat po prestanku smeštaja u ustanovu, kao i u drugim vanrednim prilikama koje ne mogu samostalno prevazići, a naročito kada nemaju nikakvih prihoda i ne mogu, iz Zakonom predviđenih razloga, da ostvare pravo na novčanu socijalnu pomoć. Takođe, radno sposobna lica koja se nađu u stanju socijalne potrebe, izuzetno mogu ostvariti jednokratnu novčanu pomoć ukoliko su saglasni da se radno angažuju i potpišu izjavu o prihvatanju dobrovoljnog radnog angažovanja.
 
Centar za socijalni rad će nastojati da i nadalje blagovremeno obaveštava građane o isplatama kao i o uslovima za ostvarivanje prava u oblasti socijalne zaštite iz nadležnosti Grada Sombora.

Izvor: Centar za socijalni rad Sombor
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar