lokacija: Apatin
objavljeno: 11.09.2018.

Autobuska stajališta sa solarnim panelima u tri apatinska sela

Info servis

Opština Apatin je konkurisala i dobila bespovratna sredstva u vrednosti od tri miliona dinara, što pokriva troškove tri autobuska stajališta koja će biti postavljena u Prigrevici, Sonti i Svilojevu.

Novac je obezbeđen po konkursu koji je rapisao Pokrajinski sekretarijat za energetiku, za unapređenje bezbednosti saobraćaja i korišćenja obnovljivih izvora energije (solarne).

Kako prenosi Radio Dunav, autobuska stajališta su sa solarnim panelima, koji napajaju kompletnu opremu na stajalištu, a to je osvetljenje uređaja za sos pozive, video nadzor, punjače za mobilne telefone, osvetljenje reklamnog panoa, kao i uređaj za merenje brzine vozila, koji nije u osnovnom paketu, ali postoji hardverska i softverska podrška na stajalištu za njegovo postavljanje.

Šta je urađeno do sada?

Jevto Milojević, pomoćnik predsednik opštine Apatin za investicije, podsetio je na konferenciji medije na projekte koji su završeni, kao i na one koji će  biti urađeni do kraja ove godine:

"Ove godine smo završili sliv Dunavac 2, završili smo Prigrevačku, Karađorđevu i ulicu Dimitrija Tucovića, kada je u pitanju zamena azbestno-cementnih cevi. Ono što trenutno radimo, za šta su već prošle javne nabavke je teretana u Prigrevici koja će ove nedelje biti završena, prilazni put jaslicama će biti asfaltiran u subotu ali jaslice će biti u pravom svetlu kad se završi i pejzažna arhiktektura, odnosno uređenje okoline oko samih jaslica".

Šta će biti urađeno?

Dodao je da je za zamenu krova na školi u Prigrevici završen tender, a radovi će krenuti u narednih nekoliko dana. Očekuje se i završetak ulice Petefi Šandora u Apatinu, gde radovi trenutno stoje zbog nezavršenog kabliranja koje je u nadležnosti Elektrovojvodine.

"Ono što je bitno za sela je i to da ćemo raditi dva atarska puta, jedan u Prigrevici i jedan u Sonti. Radićemo na rekonstrukciji vrtića u Prigrevici i priču koja se već dugo ponavlja a to je vodovod od Prigrevice do Svilojeva za čega su dobijena sredstva od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu u visini od oko 17 miliona dinara, a ostatak će finansirati opština Apatin", rekao je Milojević.

Napomenuo je i da će se u Apatinu raditi trotoari u površini od 1.000 m2, kao i ulica Majora Tepića.

Foto: Pixabay / succo

 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava svoje korisnike da će danas, 17. septembra, početi isplata posebne novčane naknade za...

Prihvatilišta pasa, JKP "Čistoće Sombor" pokrenulo je akciju akciju "Udomi - ne kupuj". Kako kažu, cilj je brži...

Koncept za uvođenje procesa digitalne participacije za urbanističke i prostorne planove na nivou lokalnih samouprava, na primeru grada...

 Na osnovu Odluke Opštinskog veća opštine Apatin br. 011-43/2018 od 09.07. 2018. godine i člana 9 . Zakona...

Problemi sa pijaćom vodom u Bačkom Bregu trebalo bi da budu rešeni do 30. novembra ove godine, zahvaljujući realizaciji...

Sprovođenje novog režima saobraćaja počinje od ponedeljka 3. septembra ove godine. Odnosi se na deo ulice Svetog Save...