Akcija Udomi - ne kupuj za brže pronalaženje doma psima iz prihvatilišta

Prihvatilišta pasa, JKP "Čistoće Sombor" pokrenulo je akciju akciju "Udomi - ne kupuj". Kako kažu, cilj je brži pronalazak dobrih ljudi, ljubitelja životinja, koji imaju želju i nameru da udome psa iz prihvatilišta. Udomljavanjem se oslobađa mesto za nove pse, koji se trenutno u velikom broju nalaze na ulicama grada i naseljenih mesta. 

Na Fejsbuk stranici JKP "Čistoće" se objavljuju informacije o aktivnostima ove službe. Pozivaju sve osnovne i srednje škole na teritoriji Grada Sombora, da se priključe akciji i svojim angažovanjem, doprinesu bržem  udomljavanju pasa iz prihvatilišta.

U prihvatilištu prihvataju organizovane i pojedinačne posete đaka i  drugih organizacija uz prethodnu najavu.

Psi koji se nalaze u našem prihvatilistu su čipovani, vakcinisani protiv  svih zaraznih bolesti, sterilisani i kastrirani.

"Prihvatilište je puno i ne može da primi nove pse, tako da i dalje ostaje problem nesavesnih građana koji nekontrolisano na javnu površinu  puštaju svoje kućne ljubimce. Zbog toga upućujemo apel građanima,  vlasnicima pasa da se savesno odnose prema životinjama čiji su vlasnici  u skladu sa odredbama Odluke o obavljanju delatnosti zoohigijene (Službeni list Grada Sombora br 8/18)", stoji u saopštenju.

Kontakt osoba za sve zainteresovanje je Josip Joca Kolompar - 063/302-378.

Foto: Pixabay / Pexels


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar