Akcija dobrovoljnog davanje krvi sutra u Crvenki

Iz Crvenog krsta Kula pozivaju sve dobrovoljne davaoce krvi da se odazovu još jednoj akciji i daju krv, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 12 časova u Crvenki. U prostorijama crvenačke Mesne zajednice mogu popuniti formulare, a transfuziomobil će biti postavljen preko puta. Reč je o namenskom vozilu za prikupljanje krvi sa četiri stolice za dobrovoljne davaoce i pet mesta za članove terenske ekipe.

Krv mogu da daju isključivo zdrave, odrasle osoba, od 18 do 65 godina. Zdravstveno stanje proverava se lekarskim pregledom i proverom krvne slike, odnosno, nivoa hemoglobina, čime treba da se utvrdi da davanje krvi neće ugroziti ni davaoca ni osobu koja bi primila krv. Osoba koja daje krv mora da bude teža od 50 kilograma, da ima telesnu temperaturu nižu od 37 stepeni i puls između 50 i 100 otkucaja.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar