Završena izgradnja novih parking mesta na velikom pravoslavnom groblju u Somboru

U cilju povećanja kapaciteta parking prostora ispred velikog pravoslavnog groblja u Somboru, JКP „Prostor“ Sombor je započeo radove na izgradnji dodatnih parking mesta kako bi se posetiocima groblja omogućilo nesmetano parkiranje, što je do sada predstavljalo veliki problem, jer su posetioci groblja svoje automobile parkirali pored puta i u okolne ulice što je narušavalo bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a posebno pešaka.

Nakon pripremnih radova koji su odrađeni u prethodnom periodu, rekonstrukcije i sanacije dela postojećeg parkinga, izvršeni su završni radovi, odnosno asfaltiranje, kome su prisustvovali Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice grada Sombora, Miroslav Кovačić, gradski većnik za komunalnu delatnost i investicije i Goran Nonković, direktor upravljača puta JКP „Prostor“ Sombor.
 
- Ukupna površina asfaltiranog parking prostora i prilaznog puta iznosi 740 m2, na šta je utrošeno 110 tona asfalta. Posebno naglašavamo da je uređena i prilazna staza ka glavnom ulazu groblja, širine 1,5m.
 
Parking prostor ispred Velikog pravoslavnog groblja u Somboru povećan je za 32 parking mesta, od kojih su 2 parking mesta namenjena za vozila osoba sa invaliditetom.
 
Povećanjem kapaciteta parking prostora i komunikacijom tj. izlazom parkinga na obe ulice, rasterećena je ulica Vere Gucunje, te je posetiocima groblja obezbeđeno uredno i bezbedno parkiranje.
 
Grad Sombor i JКP „Prostor“ Sombor na ovaj način još jednom pokazuju svoju nesebičnu brigu o sugrađanima i posetiocima groblja.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar