Zadruga u Svilojevu dobila sredstva Ministarstva

Zemljoradnička zadruga „Svilojevo“ dobila je podsticajna sredstva na javnom konkursu raspisanom od strane Кabineta ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj. Radi se o dodeli sredstava namenjenih osnivanju zadruga i investicionim projektima postojećih zadruga u tekućoj godini.

Zadruga iz apatinske opštine je dobila 4.12 miliona dinara, a na javni poziv je konkurisano sa dva uspešna projekta: nabavkom mašine za baliranje i rekonstrukcijom grejanja u zgradi zadruge.

Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava je ispred apatinske opštinske uprave juče u „Palati Srbija“ potpisao David Nađ, pomoćnik predsednika opštine za nacionalne manjine. 
 
- Izuzetno mi je drago što smo uspeli da povučemo ova sredstva i što ćemo na taj način dati podsticaj zadrugarstvu u našoj opštini. Zadruge čine male poljoprivredne proizvođače konkurentnijim i neophodne su za razvoj naših sela, izjavio je ovom prilikom Nađ.
On je podsetio i na značajne projekte u poljoprivredi koje je lokalna samouprava sprovela u 2018. godini, posebno naglašavajući značaj sređivanja atarskih puteva u opštini. Dodao je i da poljoprivrednici mogu očekivati još veću podršku u narednoj godini.
 
- Sa jedne strane, radiće se o budžetskim podsticajima za razvoj poljoprivrede, o čemu će više biti reči u narednim nedeljama, a takođe pripremamo i druge programe podrške: sistemsku pomoć za apliciranje na projekte, kao i programe edukacije i razmene znanja namenjene poljoprivrednicima, kaže David Nađ
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar