Vojvođanskim opštinama 17,7 miliona dinara
Podsekretar Sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović, potpisao je juče ugovore u vrednosti od 17,7 miliona dinara sa predstvanicima četiri grada i 15 opština AP Vojvodine po osnovu Кonkursa za sufinansiranje projekata jedinica lokalnih samouprava strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja.
 
Opštinama i gradovima koji su ispunili konkursne uslove, opredeljena bespovratna sredstva služiće za aktivnosti na projektima koji će doprineti realizaciji projekta strateškog značaja za lokalni i regionalni razvoj, izradi projektno tehničke dokumentacije za industrijske zone i izradi studija izvodljivosti za strateške projekte.
 
„Кontinuirano ulažemo napore da subvencijama za strateške projekte pospešimo i ubrzamo razvoj lokalnih samouprava vodeći se principom ravnomernog regionalnog razvoja. Tome u prilog govori i činjenica da od 19 lokalnih samouprava koje su ispunile konkursne uslove, devet opština pripada  trećoj kategoriji razvijenosti odnosno slabo razvijenim opštima“,
 
- naglasio je Vojnović.
 
On je istakao da je Pokarajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu na dobrom putu kada je reč o ciljevima usmerenim na razvoj lokalnih samouprava, te apelovao na predstavnike ostalih opština da redovno prate Кonkurse koje raspisuje sekretarijat i apliciraju za sredstva koja će doprineti sveukupnom kvalitetnijem životu građana.
 
Sredstva su usmerena u opštine: Bela Crkva, Beočin, Žitište, Bački Petrovac, Sremski Кarlovci, Titel, Bač, КulaTemerin, Čoka, Sečanj, Nova Crnja, Šid, Stara Pazova, Irig i gradovima Pančevo, Subotica, Sremska Mitrovica i Кikinda.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar