Uskoro put Sivac - Stapar

Sela Sivac i Stapar u Zapadnobačkom okrugu biće povezana asfaltnim putem.

Gradnja prvobitno počinje u staparskom ataru, do kraja godine. Dve trećine puta biće u kulskoj opštini, a trećina na području grada Sombora.

Ideja o spajanju dva sela, čiji se atari naslanjaju jedan na drugi, potiče od predsednika Vlade Vojvodine Igora Mirovića. 
 
Ova dva mesta do sada su bila povezana nekategorisanim atarskim putem u dužini od 12 kilometara.
Auto-putem od Sivca do Stapara sada se prelazi 37,5 kilometara, preko Kljajićeva i Sombora.
 
Pokrajina je prepoznala strateški značaj puta Sivac - Stapar kao kraće relacije za teretni saobraćaj do buduće Luke Apatin. Put će doprineti da kroz Sivac, Kljajićevo, Sombor i Stapar prolazi znatno manje teških vozila, što će sačuvati od oštećenja ulične kolovoze
 
- istakao je sekretar MZ Sivac Boban Damjanović.
 
Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović je potpisala ugovor kojim je pokrajinska vlada opredelila 150 miliona dinara za sufinansiranje izgradnje puta Stapar - Sivac.
 
Asfaltni put će biti udaljen od Malog Stapara kilometar, ali će Opština Kula izgraditi krak i povezati ga sa ovim turističkim naseljem.
Pored asfaltiranja samog puta, radiće se i sanacija i ojačavanje Velikog mosta. Most će biti rekonstruisan i znatno ojačan, jer će morati da izdrži velika teretna vozila.
 
 
Izvor foto: novosti.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar