lokacija: Kula
objavljeno: 31.12.2018.

Ugovoreno 56,5 mil EUR iz pretpristupnih fondova EU

Ekonomija

Srbija je u planiranom roku završila ugovaranje 56,5 mil EUR za projekte koji će se finansirati iz programa pretpristupnih fondova EU IPA 2014, saopštilo je Ministarstvo finansija Srbije.

Postignuta visoka stopa ugovaranja od 86% ove, kao i prošle godine, jasan je pokazatelj stručnosti i dugotrajnog truda svih institucija Srbije koje su deo IPA strukture – Ministarstva finansija, Ministarstva za evropske integracije, svih ministarstava i institucija, koji su korisnici EU sredstava – navedeno je u saopštenju.
 
Dodaje se da je ukupno potpisano 86 ugovora, a da ukupan budžet Finansijskog sporazuma između Srbije i EU za Nacionalni Program IPA 2014 iznosi 65.744.160 EUR, od čega 59.026.160 EUR iz sredstava EU, a nacionalno učešće je 6.718.000 EUR.
 
U programu su infrastrukturni projekti, nabavka robe i usluga u oblastima ljudskih prava, zaštite životne sredine, poljoprivrede, privrede, evropskih integracija, omladine i sporta, energetike, obrazovanja, socijalnih usluga, rada, zapošljavanja, jačanja lokalnih samouprava i finansija, a rok za implementaciju je tri godine.
 
IPA 2014. godine, drugi je po redu Program koji je ugovoren od početka decentralizovanog sistema upravljanja sredstvima EU u kome je Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU ugovorno telo, nadležno za poslove sprovođenja postupka javnih nabavki, ugovaranja, finansijskog upravljanja i praćenja sprovođenja ugovora koji se finansiraju iz pretpristupne pomoći EU.
 
Izvor i foto: kula.rs
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Pošto je početak godine period  raspisivanja konkursa  i promovisanja usluga koje Opštinska uprava nudi građanima, o trenutno aktuelnim...

Početak godine je period raspisivanja konkursa za finansiranje i sufinansiranje raznih projekata te je q-media tim povodom razgovarala...

Juče je održana 13. sednica Privremenog organa opštine Кula. Najpre je usvojen Izveštaj o radu Štaba za vanredne...

U Кabinetu predsednika opštine Odžaci održan je sastanak sa predstavnicima firme „Domel holding“ d.d , Alešom Markeljom   i...

Prosečna bruto zarada u opštini Odžaci obračunata za oktobar 2018. godine iznosila je 57.077 dinara, dok je prosečna...

Poznata trgovinska kompanija Aman će naredne godine u Кuli izgraditi svoj tržni centar, epilog je radnog sastanka predsednika...