U Somboru završeno prikupljanje predloga za projekat participativnog budžetiranja

Prikupljanje predloga za projekat „Participativno budžetiranje 2019“, okončano je 20. oktobra.

Sekretari gradskih i seoskim mesnih zajednica anketne upitnike sa predlozima građana dostavili su Radnoj grupi za realizaciju Akcionog plana za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu.
 
Branislav Svorcan, pomoćnik gradonačelnice i član Radne grupe i sekretari mesnih zajednica razgovarali su o prvom krugu glasanja, odnosno prikupljanju predloga i o načinu na koji će se sprovoditi završno glasanje.
 
Sekretari mesnih zajednica izneli su svoja zapažanja o projektu „Participativno budžetiranje“ i interesu građana da se u isti uključe.
 
Radna grupa će, prema rečima Svorcana, prebrojati predloge i uskoro će biti poznati podaci o ishodu prvog kruga projekta „Participativno budžetiranje 2019“.

- U skladu sa predlozima biće sačinjena rang lista projekata koje su građani najviše predlagali. Objavićemo svaki predlog, dakle i onaj koji je predložio jedan građanin, kao i one koji je predložio veći broj građana, kazao je Svorcan.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar