U Somboru usvojen program za realizaciju LAP-a za zapošljavanje

Na 8. sednici Saveta za zapošljavanje Savet je dao pozitivno mišljenje na predlog Lokalnog akcionog plana  zapošljavanja grada Sombora za 2019. godinu i uputio ga Gradskom veću grada Sombora na razmatranje i usvajanje.

Ovim planom predviđene su mere aktivne politike zapošljavanja za čiju realizaciju se izdvajaju sredstva iz budžeta grada Sombora. Te mere su: subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje grada Sombora na novootvorenim radnim mestima u privatnom sektoru; subvencija za samozapošljavanje radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i za osnivanje privrednog društva; angažovanje nezaposlenih lica za javne radove u seoskim područjima u oblasti održavanja i obnavljanja javne infrastrukture i održavanja i zaštite životne sredine i prirode u trajanju do 6 meseci.
 
Za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja iz LAP-a za zapošljavanje sredstva su planirana članom 29. Odluke o budžetu grada Sombora za 2019. godinu u ukupnom iznosu od 15.000.000,00 dinara.
 
Sednici su prisustvovali gradski većnik za oblast finansija i privrede Sava Dojić koji predsedava Savetom, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Sombor Sekula Tanjević, direktor Regionalne privredne komore Sombor Zoran Bulatović, predstavnik Saveza samostalnih sindikata grada Sombora Zoran Purić i predsednik Udruženja veterana – ratnih invalida ratova od 1990. godine Predrag Orlić, a uz ove članove saveta su bili šef Odseka za LER i podršku ulaganjima Mihael Plac i mlađi savetnik u Odseku za LER i podršku ulaganjima Nikolina Кovačić.

Izvor i foto: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar