U Odžacima prezentovan pokrajinski konkurs za podršku otvaranju novih radnih mesta

Privrednicima u Odžacima prezentovan je aktuelni pokrajinski konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za otvaranje novih radnih mesta povezanih sa realizacijom investicionih projekata u AP Vojvodini.

Konkurs je raspisao Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu sa ciljem otvaranja novih radnih mesta u malim, srednjim i velikim privrednim društvima, a za njegovu realizaciju obezbeđeno je ukupno 200 miliona dinara. Biće podržani projekti kojima je predviđeno otvaranje najmanje 10, a najviše 100 radnih mesta u roku do tri godine od dana zaključenja ugovora.

Podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Nebojša Vojnović, istakao je da je pravac Pokrajinske vlade da podstiče razvoj nerazvijenih lokalnih samouprava i da je u tom cilju 60 odsto sredstava koja su obezbeđena na konkursu, odnosno ukupno 120 miliona dinara namenjeno za realizaciju investicionih projekata na području jedinica lokalne samouprave razvrstanih u treću i četvrtu kategoriju razvijenosti.

- U okviru Budžetskog fonda za sprovođenje razvojne politike AP Vojvodine u 2017. godini opredeljena su sredstva i do sada su sprovedena dva konkursa, a stvarni efekat je 1086 radnih mesta. Zbog velikog interesovanja privrednika rebalansom budžeta u drugoj polovini ove godine obezbedili smo novih 200 miliona dinara, što pokazuje strateški plan Pokrajinske vlade, rekao je podsekretar Vojnović.

Podsetivši da je opština Odžaci svrstana u treću kategoriju po stepenu razvijenosti, Vojnović je pozvao privrednike iz opštine Odžaci da do 15. oktobra iskoriste mogućnost da konkurišu za bespovratna sredstva.

Prezentaciju konkursa koju su održali predstavnici Razvojne agencije Vojvodine, zajednički su organizovali Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Razvojna agencija Vojvodine i opština Odžaci, uz podršku Regionalne privredne komore Zapadnobačkog upravnog okruga i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Lokalna samouprava u Odžacima organizuje ovakve skupove sa ciljem unapređenja privrednog ambijenta i poslovne klime.

- Ideja za održavanje ovog sastanka je potekla od lokalne samouprave, ali moram istaći i dobru saradnju sa RPK Zapadnobačkog upravnog okruga. Stoga je danas sa nama i direktor Zoran Bulatović, kao i predstavnik Nacionalne službe za zapošljavanje. Nadam se da ćete sa ovog sastanka kao i uvek otići sa dobrim zaključcima i ubeđenjem da je lokalna samouprava dobar partner i saradnik u realizaciji svih vaših planova za budućnost, rekla je predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković u uvodnom obraćanju.

Konkurs, obrazac prijave sa biznis planom i pravilnik o dodeli sredstava mogu se preuzeti na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za regionalnu saradnju, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu: www.region.vojvodina.gov.rs.

Za detaljnije informacije o raspisanom konkursu privrednici iz opštine Odžaci mogu se obratiti i Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj u Odžacima.

Izvor i foto: ico.rs

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar