U Kuli predstavljene nove mere aktivne politike zapošljavanja

Danas je održana sednica Saveta za zapošljavanje opštine Кula, na kojoj je razmatrana radna verzija Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2019. godinu. Sednicom je predsedavala predsednica Saveta, Nataša Stanojević, a pored zaposlenih u Opštinskoj upravi, predstavnika Nacionalne službe za zapošljavanje i preduzetnika, na prvoj ovogodišnjoj sednici ovog radnog tela prisustvovao je i predsednik opštine Кula, Damjan Miljanić.

Program i mere aktivne politike zapošljavanja opštine Кula za ovu godinu, kao i Lokalni akcioni plan zapošljavanja predstavio je šef Кancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Miloš Danilov. On kaže da se ovim planom obezbeđuju  uslovi za veći lokalni uticaj   na tržištu rada, kao i da se podstiče razvoj novih aktivnih mera zapošljavanja.
 
Pored sada već redovnih mera kao što su javni radovi, obuka za povećanje mogućnosti za samozapošljavanje, promocija ženskog preduzetništva, SEED program, po prvi put opština Кula je podržala mere za samozapošljavanja teže zapošljivih kategorija.  Podrška samozapošljavanju obuhvata stručnu pomoć i sredstva u vidu subvencija za samozapošljavanje.
 
Radna verzija Lokalnog akcionog plana zapošljavanja će se naći na narednoj sednici Opštinskog veća. 

Izvor i foto: kula.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar