U Kuli predstavljen projekat o programu zapošljavanja i unapređenju privrednog ambijenta

Na sednici Privrednog saveta, kojom je predsedavao predsednik opštine Кula, Damjan Miljanić, razmatrana su važna pitanja na temu unapređenja saradnje javnog i privatnog sektora. Istaknuta je važnost prekvalifikacije radne snage u deficitarna zanimanja, koja je potrebno dodatno stimulisati.

Prema rečima Miljanića, cilj sednice je realizacija projekta “Program zapošljavanja i unapređenja privrednog ambijenta opštine Кula do 2020. godine sa akcionim planom”, kako bi se preduzele mere za unapređenje privrednog ambijenta.
 
Direktor Razvojne agencije Vojvodine, Nikola Žeželj, pozvao je privrednike sa teritorije opštine Кula da koriste usluge Razvojne agencije Vojvodine. On je upoznao članove Saveta za privredu sa subvencijama APV za privredna lica.
 
Privrednik i zamenik predsednika Saveta za privredu, Dragan Кapičić, predložio je da se uradi detaljna analiza tržišta rada, kao i da se prosečne plate na nivou opštine sagledaju po segmentima (proizvodni program, uslužni i javni sektor), kako bi se precizno znalo kolike su u pojedinim sektorima prosečne plate na teritoriji opštine Кula.
 
Privrednici su, takođe, ukazali predsedniku opštine na probleme sa kojima se suočavaju, a koji se u saradnji sa opštinom mogu rešiti.
 
Miljanić je najavio da će uskoro biti imenovani nova dva člana Saveta za privredu, koja dolaze iz crvenačkih firmi.

Izvor: kula.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar