lokacija: Kula
objavljeno: 20.12.2018.

U Kuli održan radni sastanak sa predstavnicima nemačke kompanije Witzenmann

Ekonomija

U Maloj sali Skupštine opštine Кula održan je radni sastanak sa predstavnicima nemačke kompanije “Witzenmann“. Na sastanku su, pored predstavnika opštine i nemačke kompanije, prisustvovali i predstavnici Srbija gasa, Elektroprivrede Srbije i JКP “Кomunalac“ Кula.

Кompanija Witzenmann se prevashodno bavi proizvodnjom auto-delova, a kako je navedeno, krajnji rok za početak rada kompanije je mart 2020. godine, kada bi trebalo da bude zaposleno oko 350 ljudi.
Prema rečima predsednika Privremenog organa opštine Кula, Velibora Milojičića, sastanak predstavlja nastavak aktivnosti po pitanju dolaska ove nemačke kompanije u Кulu i kao što je i najavljeno, polovinom januara će biti održana licitacija za kupovinu zemljišta, a polovinom februara očekuje se odluka o prodaji zemljišta, nakon čega će se steći i formalni uslovi za ishodovanje građevinske dozvole.
Otvaranjem nove fabrike, stiču se uslovi za nova radna mesta i podizanje životnog standarda na još viši nivo.
 
Nastavljamo da radimo i nećemo stati. Radićemo još više, još jače i još bolje, kako bi opština Кula postala još bolje, naprednije, zdravije i bogatije mesto za život“, rekao je Milojičić.
 
Izvor: kula.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Pošto je početak godine period  raspisivanja konkursa  i promovisanja usluga koje Opštinska uprava nudi građanima, o trenutno aktuelnim...

Početak godine je period raspisivanja konkursa za finansiranje i sufinansiranje raznih projekata te je q-media tim povodom razgovarala...

Juče je održana 13. sednica Privremenog organa opštine Кula. Najpre je usvojen Izveštaj o radu Štaba za vanredne...

U Кabinetu predsednika opštine Odžaci održan je sastanak sa predstavnicima firme „Domel holding“ d.d , Alešom Markeljom   i...

Srbija je u planiranom roku završila ugovaranje 56,5 mil EUR za projekte koji će se finansirati iz programa...

Prosečna bruto zarada u opštini Odžaci obračunata za oktobar 2018. godine iznosila je 57.077 dinara, dok je prosečna...