U Kuli donet Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu
Lokacija: Kula
Autor: Redakcija
19.02.2019.

Danas je na Opštinskom veću, kojim je predsedavao predsednik opštine Кula, Damjan Miljanić, donet Lokalni akcioni plan za zapošljavanje za 2019. godinu. Planom su predviđeni programi i mere aktivne politike zapošljavanja, a ovoga puta, u prvom planu je mera podrške samozapošljavanju teže zapošljivih kategorija, za koju su obezbeđena sredstva u vidu subvencija za samozapošljavanje. Takođe, tokom godine će biti realizovani javni radovi, obuka za povećanje mogućnosti za samozapošljavanje, promocija ženskog preduzetništva, dualno obrazovanje, kao i SEED program, koji finansira Austrijska razvojna agencija. Кancelarija za lokalni ekonomski razvoj će biti na raspolaganju svim zainteresovanim građanima i pružaće sve informacije o potencijalnim izvorima finansiranja.

Za potrebe realizacije programa i mera  biće obezbeđeno 11.740.000,00 dinara, od čega će opština Кula izdvojiti 9 miliona dinara, a Nacionalna služba za zapošljavanje će obezbediti 2.400.00,00 dinara.
 
Pored toga, Opštinsko veće je dalo saglasnost JКP „Prečistač Vrbas – Кula“ Vrbas na poseban program za korišćenje sredstava iz budžeta opština Vrbas i Кula.
 
Izvor i foto: kula.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto dana
Foto dana
VESTI.RS