U Kuli donet Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu

Danas je na Opštinskom veću, kojim je predsedavao predsednik opštine Кula, Damjan Miljanić, donet Lokalni akcioni plan za zapošljavanje za 2019. godinu. Planom su predviđeni programi i mere aktivne politike zapošljavanja, a ovoga puta, u prvom planu je mera podrške samozapošljavanju teže zapošljivih kategorija, za koju su obezbeđena sredstva u vidu subvencija za samozapošljavanje. Takođe, tokom godine će biti realizovani javni radovi, obuka za povećanje mogućnosti za samozapošljavanje, promocija ženskog preduzetništva, dualno obrazovanje, kao i SEED program, koji finansira Austrijska razvojna agencija. Кancelarija za lokalni ekonomski razvoj će biti na raspolaganju svim zainteresovanim građanima i pružaće sve informacije o potencijalnim izvorima finansiranja.

Za potrebe realizacije programa i mera  biće obezbeđeno 11.740.000,00 dinara, od čega će opština Кula izdvojiti 9 miliona dinara, a Nacionalna služba za zapošljavanje će obezbediti 2.400.00,00 dinara.
 
Pored toga, Opštinsko veće je dalo saglasnost JКP „Prečistač Vrbas – Кula“ Vrbas na poseban program za korišćenje sredstava iz budžeta opština Vrbas i Кula.
 
Izvor i foto: kula.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar