Sombor i NSZ raspisali javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2018. godini

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje nezaposlenim licima raspisan je 2. jula i biće otvoren 68 dana, odnosno do 7. septembra 2018. godine

Nezaposlena lica koja podnose prijavu moraju biti na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), filijala Sombor i moraju imati završenu obuku za razvoj preduzetništva.
 
Subvencije će se dodeljivati u jednokratnom iznosu od 180.000,00 dinara, odnosno 200.000,00 dinara ukoliko se subvencioniše samozapošljavanje viškova zaposlenih, a subvencija u iznosu od 220.000,00 dinara dodeljivaće se u slučaju samozapošljavanja nezaposlenih osoba sa invaliditetom. 
 
Subvencije će se dodeljivati radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, odnosno osnivanja privrednog društva ukoliko osnivač zkasniva radni odnos u privrednom društvu.
 
Zahtev za dodelu subvencije sa biznis planom, nezaposleno lice podnosi Nacionalnoj službi za zapošljavanje – filijala Sombor, Apatinski put br. 1, 25000 Sombor, neposredno ili putem pošte, na propisanom obrascu.
 
Sredstva u iznosu od osam miliona dinara za sprovođenje samozapošljavanja, obezbedili su grad Sombor i NSZ. 
 
Lokalna samouprava je obezbedila 4.500.000,00, a NSZ 3.500.000,00 dinara. Subvencionisanjem samozapošljavanja biće omogućeno zaposlenje za 40 nezaposlenih lica. 
 
Javni poziv i zahtev sa biznis planom, dostupan je OVDE.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar