Кroz uslugu energetski zaštićenog kupca do manjeg računa za struju

Pošto je početak godine period  raspisivanja konkursa  i promovisanja usluga koje Opštinska uprava nudi građanima, o trenutno aktuelnim mogućnostima govorila je rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti opštine Кula, Dragana Potpara.

Odeljenje za društvene delatnosti, kroz svoje delovanje, koristi Odluku o socijalnoj zaštiti i Odluku o finansijskoj podršci porodici sa decom. Ukupan iznos iz budžeta koji opština izdvaja za ove usluge je oko 100 miliona, gde je  41 milion predviđen za Odluku o finansijskoj podršci porodici sa decom“, kaže Potpara.
 
Akcenat  je stavljen na energetski zaštićenom kupcu. To je usluga koja postoji već  dve godine i ukupno broji oko 800 korisnika.  Dokumentacija koja se predaje je obimna, međutim, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti ističe da svi građani koji nisu u mogćnosti da prikupe sve dokumente,  mogu da se pozovu na Zakon o upravnom postupku, član 103, te popunjavanjem formulara daju ovlašćenje službenicima da pribave dokumentaciju u njihovo ime.
 
Energetski zaštićen kupac se odnosi na sve socijalno ugrožene građane, s tim što popust za električnu energiju zavisi od broja članova domaćinstva.
 
Da kažemo ugrubo, on iznosi od 1000 do 2000 dinara, u zavisnosti od toga koliko ta porodica ima članova i mislim da to nije zanemarljivo na mesečnom nivou i da svi mogu i treba da iskoriste ovaj popust“, ističe Dragana Potpara.
 
 
Takođe, Potpara je iskoristila priliku da najavi kako će uskoro biti spremna i rešenja za Кonkurs za nagrađivanje najboljih studenata (koji je raspisan krajem prethodne godine), te da će u najskorije vreme biti pozvani na svečano potpisivanje.
 
Izvor: kula.rs
Foto: pixabay.com
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar