Projekat Reforma poreza na imovinu u Kuli - popisivači na terenu

„Reforma poreza na imovinu“ u opštini Kula je u toku, a popisivači trenutno na terenu od 7. maja.

U odnosu na broj stanovnika, opština je dobila devet popisivača, koji će biti na terenu narednih šest meseci. Projekat finansira švajcarska Vlada. Kula je jedna od 44 opštine iz cele Srbije koje su deo ovog projekta. Cilj je da se ažuriraju postojeće baze podataka o nekretninama, kao i da se sve nekretnine „uvedu“ u poresku evidenciju.


Porez na imovinu je sopstveni prihod svake lokalne samouprave. To znači da kompletan iznos koji građani uplate za ovaj porez on i ostaje u njihovoj opštini.
Svi popisivači koji obilaze domaćinstva imaju jasno obeležene legitimacije. Veličina nekretnine će biti tačno izmerena u kojoj će se poklapati realno stanje na terenu, i ono koje se plaća za porez na imovinu.


Švajcarski projekat „Reforma poreza na imovinu“ zajednički sprovode Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstvo finansija i Vlada Švajcarske.
U opštini Kula popis imovine poslednji put urađen je 1992.godine.


Izvor: kula.rs


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar