Predstavljeni rezultati X DEGREE projekta u okviru 86. Međunarodnog poljoprivrednog sajma
Lokacija: Srbija i svet
24.05.2019.

„Eksploatacija različitih izvora u proizvodnji „zelene“ energije - XDEGREE" u kom kao partneri učestvuju Univerzitet u Novom Sadu, JКP „Vodokanal“ iz Sombora, Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. i Poljoprivredni institut Osijek, jedan je od 24 projekta Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija (2014-2020) koji se sufinansira novcem Evropske Unije. 

Sa budžetom od 1,7 miliona evra i trajanjem od 30 meseci to je ujedno i najveći projekat koji se realizuje u okviru programa.
 
U okviru 86. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu predstavljeni su rezultati ovog projekta.
Ističu da sve teče prema planu i da je veći deo završen.
Elektrana u Somboru je u završnoj fazi, Solarna elektrana u Vinkovcima takodje je u završnoj fazi, dok su laboratorije u Novom Sadu i Osijeku potpuno opremljene i puštene u pogon.
 
Osim uštede u novčanom smislu kada se proizvodi sopstvena energija, prednost projekta je i to što se ne može desiti da ostanemo bez električne energije,
 
- ističu u JKP "Vodokanal" iz Sombora. 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar