Predsednik RS, Aleksandar Vučić, otvorio novi pogon kompanije Calzedonia u Kuli

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, i predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, prisustvovali su danas otvaranju novog pogona italijanske kompanije „Calzedonia“ u Kuli, koji će, kako je najavljeno, zaposliti 300 radnika.

- Kula je nekada bila centar industrijske proizvodnje i sve to je urušeno poslednjih decenija. Baš zato Aranđelovdan slavimo kao novi početak za ovu opštinu i za mnoge porodice, izjavio je, između ostalog, predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić.
Takođe, Vučić je u svom obraćanju, pred velikim brojem okupljenih, najavio i da su Sombor i Apatin iduća mesta za koja će se založiti u smislu novih investicija.
 
- Ovo je velika i važna vest za Kulu, AP Vojvodinu i celu Srbiju. Reč je o petoj investiciji kompanije „Calzedonia“ u našoj zemlji i svih pet su u pokrajini, rekao je predsednik Mirović.
 
On je istakao da je novi pogon u Kuli značajan za razvoj same kompanije, ali i za lokalnu samoupravu i AP Vojvodinu, kojima će, kako je naveo, doneti veću dobit iz koje se stvaraju uslovi za brži ekonomski razvoj.
 
- Mi ćemo samo u Kuli iz dobiti koje stvaraju nove kompanije realizovati velike investicije. Pripremamo projekat izgradnje lokalnog puta od Stapara do Sivca, izgradnju sportsko-rekreativnog centra. Na tim i drugim poslovima nastavićemo zajedno da radimo, jer bez ekonomskog razvoja nema razvoja ni u drugim oblastima, dodao je predsednik Mirović.
 
- Mi verujemo da u Srbiji i AP Vojvodini postoji svetla budućnost bazirana na dobrim zaradama, zato smo tu i širimo proizvodnju, rekao je predsednik Upravnog odbora grupe „Calzedonia“ Sandro Veronesi.
 
Istakavši da italijanske kompanije u Srbiji zapošljavaju 25.000 radnika, ambasador Italije Karlo Lo Kašo rekao je da je ta zemlja jedan od najvećih investitora u Srbiji i da je namera i cilj da to i ostane.
 
- Današnji dan, Aranđelovdan, ostaće upamćen kao novi početak za našu opštinu jer posle 30 godina otvaramo nova radna mesta, rekao je predsednik Privremenog organa opštine Kula Velibor Milojičić, zahvalivši se Vladi Srbije i Pokrajinskoj vladi na podršci pri realizaciji ove investicije.
 
Kompanija „Calzedonia“ jedan je od najvećih svetskih proizvođača donjeg rublja, posluje u Srbiji 10 godina i zapošljava 3.500 radnika.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar