Pokrajinska vlada obezbedila je 380 miliona dinara za sufinansiranje poljoprivrednih gazdinstava
Lokacija: Srbija i svet
10.05.2019.

380 miliona dinara obezbedila je Pokrajinska vlada za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka korisnicima 716 poljoprivrednih gazdinstava.

 
Ukupna vrednost investicije sa učešćem poljoprivrednih gazdinstava je 663,5 miliona dinara.
 
„Cilj konkursa jeste povećanje obradivih površina pod opremom i sistemima za navodnjavanje kao i zaštita zemljišta kroz sprečavanje razvoja korova uz poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka“,
 
 - izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
 
On je podsetio da su 2013. godine, planirana sredstva za investicije za navodnjavanje bila 315 miliona dinara, dok su danas za tu namenu u 2018. godini obezbedili oko 820 miliona dinara.
 
„Agrarni budžet nikada nije bio veći, naše mere kreiramo i prilagođavamo prema potrebama poljoprivrednika, i u tom maniru nastavljamo i u godinama koje dolaze“,
 
- kazao je Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević.
 
 
Izvor foto: vesti.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar