Pokrajina obezbedila sredstva za obnovu sportske hale u Crvenki

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević boravio je, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom, u radnoj poseti opštine Кula, gde će uz podršku Pokrajinske vlade početi obnova sportske infrastrukture u Crvenki i Кuli.

Tim povodom potpisan je ugovor u vrednosti od 10,2 miliona dinara za realizaciju prve faze rekonstrukcije sportske hale u Crvenki, dok je za izgradnju sportskog terena u Osnovnoj školi „Isa Bajić“ u Кuli obezbeđeno oko dva miliona dinara.
 
U sportskoj hali u Crvenki predviđena je rekonstrukcija krova, mokrih čvorova i dela stolarije, kako bi se, pre svega, objekat sačuvao od dalje devastacije.
 
Potpredsednik Milićević je naglasio da je ovo veliki iskorak u obnovi sportske infrastrukture u opštini Кula.
 
 
"Sportska hala u Crvenki je izgrađena još 1979, i od tada nije bilo ozbiljnijih ulaganja u ovaj objekat. Danas smo napravili prvi korak da se zaustavi dalje propadanje objekata, koji je važan kako za sportiste, tako i za rekreativce“, kazao je potpredsednik Milićević.
 
On je naveo da je Crvenka sportsko mesto poznato pre svega po rukometu i fudbalu, sa 17 sportskih klubova i velikim brojem školske dece koja koriste sportsku halu.
 
Pokrajinska vlada je prepoznala potrebu da se širom Vojvodine obnavlja i gradi sportska infrastruktura i da se svim našim građanima obezbede približno jednaki uslovi za bavljenje sportom i rekreacijom, a time i kvalitetniji život“, naglasio je Milićević.
 
Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez naglasio je da je u Strategiji razvoja sporta AP Vojvodine, izgradnja i obnova sportske infrastrukture jedan od osnovnih strateških elemenata. On je dodao da se to vidi i po izdvajanjima za sanaciju, adaptaciju, opremanje i izgradnju sportskih objekata u Vojvodini, koja su u protekle dve i po godine gotovo udvostručena.
 
Predsednik privremenog organa opštine Кula Velibor Milojičić zahvalio se Pokrajinskoj vladi što je prepoznala značaj obnove sportske hale za sve Crvenčane i dodao da će opština Кula u budžetu za sledeću godinu obezbediti sredstva za dalju obnovu hale.
 
Izvor: vojvodina.gov.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar