lokacija: Odžaci
objavljeno: 04.02.2019.

Opština Odžaci: 7.000 zaposlenih

Ekonomija

Republički zavod za statistiku objavio je podatke o registrovanoj zaposlenosti za 2018. godinu - godišnji prosek, po opštinama i gradovima.

U opštini Odžaci, broj zaposlenih je u prošloj godini bio 6.945, od čega je 6.630 zaposlenih u pravnim licima, preduzetnika, lica koja samostalno obavljaju delatnost i zaposlenih kod njih. Registrovanih individualnih poljoprivrednika ima 324.
Broj zaposlenih u pravnim licima je 5.369, dok je broj preduzetnika, lica koja samostalno obavljaju delatnost i zaposlenih kod njih 2.261.
Najveći broj zaposlenih u odžačkoj opštini radi u prerađivačkoj industriji - 2.983, zatim u trgovini na veliko i  malo i popravci motornih vozila - 763, poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu - 598, obrazovanju - 404, državnoj upravi i obaveznom socijalnom osiguranju - 397, zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti - 322, saobraćaju i skladišttenju - 243.
 
U saopštenju RSZ-a je objašnjeno da je godišnji prosek izračunat kao aritmetička sredina broja zaposlenih u svih 12 meseci.
 
Izvor i foto: ico.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je dana 12.04.2019. godine raspisao Javne pozive za: Finansiranje sprovođenja javnih...

Pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja u Autonomnoj pokrajini Vojvodini za 2019. godinu i Pravilnikom o dodeli sredstava za finansiranje...

Regionalna razvojna agencija Bačka poziva sva zainteresovana lica da se prijave na obuku za početnike u poslovanju. Obuka je besplatna, a...

Opština Kula je raspisala javne pozive za interno raseljena lica i izbeglice, koji će biti otvoreni do 3....

Ministarstvo za zaštitu životne sredine izradiće projektno tehničku dokumentaciju za izgradnju postrojenja za prečišćavanje voda sa pripadajućom...

Razvojni fond Vojvodine u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam po prvi put raspisuje...