lokacija: Kula
objavljeno: 14.03.2019.

NSZ u Kuli predstavio mere aktivne politike zapošljavanja

Ekonomija
Кako bi približili mere i programe podrške poslodavcima, juče je u Velikoj sali Skupštine opštine Кula održana prezentacija, koju je realizovala Nacionalna služba za zapošljavanje. Prezentaciji su prisustvovali direktorka Pokrajinske službe za zapošljavanje Snežana Sedlar, direktor NSZ Filijala Sombor Sekula Tanjević, predsednik opštine Кula Damjan Miljanić i Svjetlana Nešić iz NSZ Filijala Sombor.
Prema rečima direktorke Pokrajinske službe za zapošljavanje, cilj današnje prezentacije je direktan kontakt sa poslodavcima, kako sa onima koji su do sada koristili aktivne mere zapošljavanja, tako i sa onima koji ispunjavaju sve uslove, a nisu koristili pomenute podsticaje.
Novina je da je, za samozapošljavanje osoba sa visokom stručnom spremom (najmanje 240 ESPB bodova), predviđeno 511.000 dinara kao subvencija. Primera radi, to se odnosi na advokatske kancelarije, lakarske i stomatološke ordinacije, IT biroe. Za samozapošljavanje lica sa nižim obrazovanjem, na primer za zanatske, preduzetničke radnje, iznos je 324.000 dinara“, ističe Sedlar.
 
Predsednik opštine Кula, Damjan Miljanić, rekao je da je broj nezaposlenih lica u poslednjih nekoliko godina znatno smanjen, te da mere aktivne politike zapošljavanja NSZ daju rezultate.
 
Za realizaciju planiranih programa i mera aktivne politike zapošljavanja, ove godine, je iz budžeta Republike Srbije obezbeđeno 4 milijarde dinara, uz dodatnih 550 miliona za realizaciju mera profesionalne rehabilitacije i podsticanja zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Izvor i foto: kula.rs
 

 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Somborska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) organizuje Sajam zapošljavanja koji će se održati 29. marta u zgradi Sportskog centra...

Tim za implementaciju „Akcionog plana za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih na osnovu...

Održana je deveta sednica Saveta za zapošljavanje grada Sombora. Prisutni članovi saveta, Sava Dojić, gradski većnik za oblast finansija...

Saradnja Nacionalne službe za zapošljavanje i opštine Apatin na izuzetno je visokom nivou. S tim u vezi, danas...

Obveznici koji vode poslovne knjige dužni su da do 31. marta 2019. godine podnesu poresku prijavu na porez...

Opština Odžaci i Nacionalna služba za zapošljavanje organizovali su sastanak u višenamenskoj sali Sportskog centra na kojem su...