Novi ciklusi funkcionalnog osnovnog obrazovanja

U nove cikluse funkcionalnog osnovnog obrazovanja uključeno je 45 nezaposlenih lica na području Filijale Sombor Nacionalne službe za zapošljavanje.

Funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih se realizuje u saradnji sa školama verifikovanim od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, odnosno sa Školom za osnovno obrazovanje odraslih u Somboru i sa OŠ „Petefi brigada“ u Kuli. Ove školske godine u ovaj program je uključeno 45 nezaposlenih lica, 12 lica je uključeno u Kuli, a 33 polaznika su uključena u program u Somboru. Najviše polaznika je u trećem ciklusu, 22 dvoje, odnosno završavaju 7. i 8. razred, 16 polaznika je u drugom ciklusu i završavaju 5. i 6. razred, a 7 polaznika se nalazi u prvom ciklusu, što podrazumeva uključivanje u prva četiri razreda osnovne škole. 
 
Nakon uspešnog završetka osnovne škole polaznici stiču mogućnost uključivanja u obuke u cilju sticanja kompetencija za obavljanje jednostavnih radnji.
 
U toku trajanja programa, Nacionalna služba snosi troškove udžbenika, ukoliko udžbenici nisu obezbeđeni na drugi način, i isplaćuje troškove prevoza polaznicima programa. 
 
Cilj funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih jeste unapređenja kvaliteta radne snage, podizanje kompetentnosti i zapošljivosti nezaposlenih lica bez osnovnog obrazovanja i kvalifikacija. 
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar