lokacija: Kula
objavljeno: 16.11.2018.

Novi ciklusi funkcionalnog osnovnog obrazovanja

Ekonomija

U nove cikluse funkcionalnog osnovnog obrazovanja uključeno je 45 nezaposlenih lica na području Filijale Sombor Nacionalne službe za zapošljavanje.

Funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih se realizuje u saradnji sa školama verifikovanim od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, odnosno sa Školom za osnovno obrazovanje odraslih u Somboru i sa OŠ „Petefi brigada“ u Kuli. Ove školske godine u ovaj program je uključeno 45 nezaposlenih lica, 12 lica je uključeno u Kuli, a 33 polaznika su uključena u program u Somboru. Najviše polaznika je u trećem ciklusu, 22 dvoje, odnosno završavaju 7. i 8. razred, 16 polaznika je u drugom ciklusu i završavaju 5. i 6. razred, a 7 polaznika se nalazi u prvom ciklusu, što podrazumeva uključivanje u prva četiri razreda osnovne škole. 
 
Nakon uspešnog završetka osnovne škole polaznici stiču mogućnost uključivanja u obuke u cilju sticanja kompetencija za obavljanje jednostavnih radnji.
 
U toku trajanja programa, Nacionalna služba snosi troškove udžbenika, ukoliko udžbenici nisu obezbeđeni na drugi način, i isplaćuje troškove prevoza polaznicima programa. 
 
Cilj funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih jeste unapređenja kvaliteta radne snage, podizanje kompetentnosti i zapošljivosti nezaposlenih lica bez osnovnog obrazovanja i kvalifikacija. 
 
 

 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Odbornici Skupštine grada Sombora, na 30. sednici, usvojili su Odluku o budžetu grada Sombora za 2019. godinu. Prema...

U Sivcu, u opštini Кula, gradiće se nova crpna stanica, koju će zajednički finansirati „Vode Vojvodine“ i Opština...

Zoran Purić, predsedavajući Socijalno-ekonomskog saveta, predložio je da predsedavajući za 2019. godinu bude iz reda lokalne samouprave i...

Na 15.sednici Privrednog saveta grada Sombora, članovi saveta su upoznati sa statističkim i ekonomskim pokazateljima poslovanja grada Sombora...

U ime grada Sombora gradonačelnica Dušanka Golubović je potpisala ugovor sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave za...

Gradska uprava grada Sombora u okviru Gradskog uslužnog centra (prijemna kancelarija i pisarnica), šalter 2. i 3., vrši...