Naknada za nezaposlene iz Fabrike akumulatora Sombor

Svi koji su prestali da rade u Fabrici akumulatora Sombor 04.05.2015. godine, trebalo bi da se prijave na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, kako bi u potpunosti ostvarili svoja prava. 

Kako se navodi u saopštenu NSZ, prema Zakonu, novčana naknada pripada nezaposlenom :

  • od prvog dana od dana prestanka obaveznog osiguranja, ako se prijavi i podnese zahtev Nacionalnoj službi u roku od 30 dana od dana prestanka radnog odnosa ili prestanka osiguranja.
     
  • Nezaposlenom koji podnese zahtev iz po isteku roka od 30 dana, novčana naknada pripada od dana podnošenja zahteva.

Pravo na novčanu naknadu nema nezaposleni koji podnese zahtev po isteku vremena za koje bi mu pravo na novčanu naknadu pripadalo, u skladu sa ovim zakonom.

U gore pomenuti rok ne računa se vreme za koje je nezaposleni po propisima o zdravstvenom osiguranju bio privremeno sprečen za rad.

Poslednji dan roka od 30 dana ističe 03. juna, a pre prijave na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, bivši zaposleni bi trebalo da se, prema utvrđenom rasporedu, obrate Fabrici akumulatora Sombor, radi dobijanja dokumentacije potrebne za ostvarivanje prava.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar