lokacija: Kula
objavljeno: 04.02.2019.

Kula: Witzenmann u septembru zapošljava prvih 100 radnika

Ekonomija

Nemačka kompanija Witzenmann, izabrana je na javnom nadmetanju kao jedini i najpovoljniji ponuđač za kupovinu šest hektara zemljišta u industrijskoj zoni u Кuli.

Predsednik opštine Кula, Damjan Miljanić, zajedno sa svojim saradnicima, primio je delegaciju nemačke kompanije i izrazio spremnost opštine da uspešno zaokruži započetu saradnju, kako bi se stvorili još bolji uslovi za ekonomski razvoj opštine Кula.
 
Odluka o otuđenju parcele za potrebe investitora će biti doneta na narednoj sednici Skupštine opštine Кula, nakon čega če biti potpisan ugovor. Dogovoreno je da opština uradi deo nedostajuće infrastrukture, dok je za prvu fazu radova pitanje električne energije rešeno.
Prema planu, u prvoj godini trebalo bi da se zaposli oko 100 radnika, dok je prvo zapošljavanje najavljeno za septembar mesec ove godine. Obuka radnika biće organizovana u Nemačkoj i Češkoj.
 
Takođe, prema daljem programu zapošljavanja, u narednih nekoliko godina trebalo bi da bude zaposleno oko 100 radnika svake godine. Cilj je da se ukupno otvori 350 radnih mesta, a u zavisnosti od obima posla, velika je mogućnost zapošljavanja i većeg broja radnika.
 
Кompanija Witzenmann ima 24 kompanije u 19 zemalja. Bavi se proizvodnjom fleksibilnih delova za automobilsku industriju i lider je na svetskom tržištu.
 
Izvor i foto: kula.rs
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je dana 12.04.2019. godine raspisao Javne pozive za: Finansiranje sprovođenja javnih...

Pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja u Autonomnoj pokrajini Vojvodini za 2019. godinu i Pravilnikom o dodeli sredstava za finansiranje...

Regionalna razvojna agencija Bačka poziva sva zainteresovana lica da se prijave na obuku za početnike u poslovanju. Obuka je besplatna, a...

Opština Kula je raspisala javne pozive za interno raseljena lica i izbeglice, koji će biti otvoreni do 3....

Ministarstvo za zaštitu životne sredine izradiće projektno tehničku dokumentaciju za izgradnju postrojenja za prečišćavanje voda sa pripadajućom...

Razvojni fond Vojvodine u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam po prvi put raspisuje...