Kula: Veće učešće građana u donošenju odluka o trošenju novca

U cilju većeg učešća građana u donošenju odluka o trošenju novca prikupljenog po osnovu poreza na imovinu, Opština Кula je uključena u projekat „Reforma poreza na imovinu”. Popisivači su na terenu od prošle godine i taj proces biće završen u mesecu martu, ove godine. Naredni korak je podizanje svesti građana o važnosti njihovog učešća u ovom programu.

Saradnica na ovom projektu, Dijana Raičević Zejak, istakla je važnost uključivanja građana u celokupan proces konsultacija i zajedničkog opredeljivanja o utrošku prikupljenog novca na najbolji mogući način. Ovom prilikom, ona je uputila apel svim građanima da se aktivno uključe u projekat, kako bi se isti uspešno realizovao.
 
Takođe, mesne zajednice, kao partneri u projektu, uključene su u akcioni plan i imaju svoju ulogu kada da je reč o informisanju u uključivanje građana u sam proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu.
 
Sve potrebne informacije, biće dostupne u kancelarijama svih Mesnih zajednica, kao i u Uslužnom centru.

U opštini Кula popis imovine poslednji put je urađen 1992. godine.

Izvor: kula.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar