Kula: Dodeljena sredstva za finansiranje programa i projekata u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja

Opštinsko veće je na jučerašnjoj sednici, kojom je predsedavao zamenik predsednika opštine Кula, Кarolj Valjka, donelo Rešenje o dodeli sredstava za finansiranje programa i projekata u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja i unapređenja života na teritoriji opštine Кula u 2019. godini. Sredstva u iznosu od 2.500.000 dinara su dodeljena Lokalnoj akcionoj grupi “Srce Bačke”, koje okuplja više od 30 lokalnih aktera ( udruženja građana, preduzetnici i poljoprivrednici). Cilj ovog udruženja je da poveže javni, privatni i civilni sektor, koji vodi ka boljem ekonomskom i ruralnom razvoju teritorijalnog područja koje obuhvata opština Кula.

LAG “Srce Bačke” će ubuduće pružiti svu neophodnu pomoć svim akterima u apliciranju za domaća i međunarodna finansijska sredstva, kao i organizovati niz edukativnih aktivnosti o aktuelnim konkursima. Pored toga, aktivno će učestvovati u kreiranju razvojnih strategija opštine Кula.
 
Opštinsko veće je donelo Rešenje o prestanku rada na položaju zamenika načelnika Opštinske uprave Кula, a potom i Rešenje o obrazovanju komisije za sprovođenje javnog konkursa za popunjavanje položaja zamenika načelnika Opštinske uprave. Takođe, Opštinsko veće je donelo Odluku o raspisivanju Javnog konkursa za popunjavanje položaja zamenika načelnika Opštinske uprave.
 
Izvor i foto: kula.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar