Izgradnja nove industrijske zone u Somboru

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović obišli su danas fabriku "Guma-S" u Somboru.

Ovo je pogon slovenačke kompanije "Silko" i bavi se proizvodnjom delova od gume i silikona za potrebe autoindustrije i za proizvođače bele tehnike, rekao je prilikom dočeka Janez Koprivec, direktor i vlasnik kompanije, koja je većinski vlasnik fabrike. Koprivec je istakao da fabrika danas zapošljava 70 radnika sa tendencijom da za godinu dana proširi proizvodnju i zaposli još 130 radnika. 

"Veoma sam zadovoljan što se nalazimo ovde u do nedavno napuštenom objektu kompanije Boreli. U adaptaciju i opremanje ove fabrike uloženo je oko 1,5 miliona evra", rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obraćajući se novinarima. 

On je dodao da se nada da je ovo početak jedne nove priče, za razliku od one koju smo mogli da vidimo u mnogim privrednim preduzećima u Somboru.

Sombor - prioritet

Dodao je da će već narednih dana i narednih nedelja Sombor imati mašine u novoj industrijskoj zoni: "Počinjemo sa izgradnjom nove industrijske zone i to sa svim njenim aspektima, od saobraćajnice, sve neophodne druge komunalne infrastrukture pa do javne rasvete, sa ciljem kako bi smo privukli nove investitore u Sombor".

Dodao je da će Sombor ubuduće biti prioritet i nacionalne i regionalne Vlade, u smislu da se što više investitora dovede u Sombor, da se daju značajni podsticaji za ivestiranje, jer u zapadno-bačkom okrugu, za razliku od drugih okruga, ne beleže sjajni podaci i kada je reč o broju zaposlenih i kada je reč o visini njihovih primanja.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar