lokacija: Apatin
objavljeno: 12.04.2017.

Iz Razvojnog fonda APV poručuju: Povoljniji krediti za privrednike i poljoprivrednike

Ekonomija

Nadzorni odbor Razvojnog fonda AP Vojvodine usvojio je nove konkurse za pravna lica, preduzetnike i registrovana poljoprivredna gazdinstva.

S obzirom da su nove kreditne linije znatno povoljnije u odnosu na prethodni period, prezentacija o ovoj temi održana je u velikoj sali Skupštine opštine Apatin kako bi se svi zainteresovani upoznali sa novom ponudom. Procedura je pojednostavljena, a sredstva obezbeđenja su značajno smanjena.

Opširnije o svemu za 025info govorio je Miloš Jovanović iz Razvojnog fonda Vojvodine.

"U prethodnom periodu obišli smo svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini i moram da pohvalim današnji odziv na prezentaciju ovde u Apatinu. Želeo bih da napomenem da je u Razvojnom fondu ove godine opredeljeno 20 miliona evra za razvoj poljoprivrede i privrede. Imamo otvoreno ukupno osam kreditnih linija, tri za razvoj poljoprivrede, tri za razvoj privrede i dve linije za razvoj lokalnih samouprava." - rekao je Jovanović.

Miloš Jovanović, Razvojni fond AP Vojvodine

"Kada je razvoj poljoprivrede u pitanju postoje dve konkurentne kreditne linije. Jedna se odnosi na kupovinu poljoprivrednog zemljišta, a druga na investiciona ulaganja u poljoprivredu, gde je grejs period od godinu dana do dve, a period otplate od pet do sedam godina. Kamatne stope su 1%, 2% i 3% u zavisnosti od lokalne samouprave i stepena njene razvijenosti, odnosno iz koje lokalne samouprave aplikant dolazi." - istakao je Miloš Jovanović.

On je objasnio i da je kod privrednog kredita grejs period dve godine, a period otplate kredita pet godina. Kazao je da je u pitanju kreditna linija za veća investiciona ulaganja sa maksimalnim odobrenim iznosom od 100 miliona dinara podnosiocu kreditnog zahteva. Baš kao i kod poljoprivrednih kredita, kamatne stope su od 1 do 3% u zavisnosti od razvijenosti lokalne samouprave, tj. iz koje lokalne samouprave aplikant dolazi.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Pokrajinaska vlada i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), na manifestaciji „Lideri investicija u Vojvodini“, predstavili su...

Za potrebe opštine Apatin, Vlada Srbije izdvojila je iz tekuće budžetske rezerve 40 miliona dinara, objavljeno je u...

Odeljenje lokalne poreske administracije izdalo je rešenja za porez na imovinu fizičkih lica za 2018. godinu, koja će...

Apatin je jedna od 45 lokalnih samouprava u celoj Srbiji koja je izabrana da učestvuje u projektu švajcarske...

U četvrtak, 18. maja u 12 časova zvanično će početi sa radom novi pogon kanadsko-češke kompanije Magna siting...

Industrijska proizvodnja u Zapadnobačkom okrugu u decembru 2016. godine bila je veća za 6,2 odsto u odnosu na decembar 2015,...