Gradiće se nova crpna stanica Sivac u opštini Кula

U Sivcu, u opštini Кula, gradiće se nova crpna stanica, koju će zajednički finansirati „Vode Vojvodine“ i Opština Кula -  precizirano je protokolom o saradnji na realizaciji ovog projekta, koji su danas potpisali direktor „Voda Vojvodine“ Slavko Vrndžić i predsednik Privremenog organa Opštine Кula Velibor Milojičić.

Postojeći režim kanala, naime, ne omogućava adekvatno odvodnjavanje i, kada padnu jače kiše kao što je bilo proteklog leta,  niži delovi naselja Sivac budu poplavljeni.
 
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, koji je prisustvovao potpisivanju protokola,  izjavio je da se problemi koje imaju stanovnici na lokalnom nivou mogu uspešno rešavati kada se, kao u ovom slučaju, radi zajednički.
 
Problem odvodnjavanja u Sivcu je višedecenijski, možda je mogao i morao ranije da se rešava. Sada, zahvaljujući inicijativi i naporima lokalne samouprave, s jedne strane i prepoznavanju potreba od strane Pokrajinske vlade, ovaj problem će biti kvalitetno rešen“, rekao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.
 
Radojević je, takođe, posebno naglasio da je, u protekle dve i po godine, u vodoprivredni sistem na teritoriji opštine Кula uloženo blizu milijardu dinara.
 
Direktor „Voda Vojvodine“ Slavko Vrndžić je rekao da će nova crpna stanica omogućiti da se u Veliki bački kanal prepumpava sav višak vode iz sela, te da  se, kroz ovaj zajednički projekat, rešava i komunalni i vodoprivredni problem.
 
Višedecenijski problem sa odvođenjem atmosferskim vodama iz naselja Sivac rešiće se izgradnjom ove crpne stanice“, izjavio je predsednik Privremenog organa Opštine Кula Velibor Milojičić i zahvalio se na podršci Pokrajinske vlade i kompletne pokrajinske administracije.
 
Izvor i foto: vojvodina.gov.rs
 
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar