Gosti iz Beograda na tribini  Klastera o problemima apatinskog turizma

"Klaster turizma mikroregije Apatin" održao je tribinu na kojoj su predstavljeni problemi sa kojima se suočava naš grad kada je reč o turizmu. Takođe, govorilo se i o potencijalima, a kao jedan od njih predstavljena je biciklistička tura. 

Gošće kancelarije bile su Tijana Maljković - sekretar za privredu Grada Beograda, Maja Tintor – pomoćnik za turizam u sekretarijatu za privredu Grada Beograda i Snežana Radinović – direktor regionalne agencijeza za razvoj i evropske integracije Beograd.

Nakon što je Nemanja Jović, član upravnog odbora Klastera, upoznao prisutne sa problematikom i potencijalima  apatinskog turizma, gošćama i učesnicima  se obratio i direktor klastera Branko Korać, koji je predstavio napore udruženja da opština Apatin bude jedan od partnera u projektu biciklističke rute "Amazon Evrope".

Snežana Radinović je zatim iznela niz korisnih saveta i smernica za dalje rukovođenje projektom, ali je napomenula i druge vidove finansiranja i sufinansiranja projekata, koji se dodeljuju u samoj zemlji, kao i mogućnost prekogranične saradnje. Zaključak je da "Klaster turizma mikroregije Apatin" i apatinska opština moraju da razviju znatno čvršću saradnju sa regionalnim agencijama.

Tijana Maljković je podržala brojne ideje klastera koje je čula u uvodnom izlaganju, dala određene savete iz iskustva u Beogradu i okolnim gradskim opštinama, ali i otvoreno obećala pomoć pri promociji turizma Apatina kroz turističke organizacije Srbije, Beograda i Sekretarijata za privredu.

Za kraj, Maja Tintor je napomenula važnost sadržaja i turističkih proizvoda vezanih za porodice sa malom decom, gde Apatin ima značajan potencijal, a naročito se pozitivno izjasnila oko ideje etno kuća u selima apatinske opštine gde bi turisti mogli da uče, ali i stvaraju na tradicionalni način. Za takve ideje  već u ovoj godini postoje bespovratna sredstva za finansiranje i sufinansiranje. Posebno je istakla trenutni značaj domaćeg turizma, koji je u zamahu i akciju nadležnog ministarstva u vezi sa turističkim vaučerima za putovanja u zemlji.

Nakon svih izlaganja i posetioci tribine su se uključili u konstruktivnu diskusiju. Organizatori su rekli da će se truditi da sličnih događaja bude što više, kako bi Apatin imao punu podršku važnih i uspešnih institucija i organizacija za pojačan razvoj turizma, što su gošće čvrsto obećale.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar