Apatin i Razvojni fond APV dogovorili buduću saradnju

Apatin je danas bio domaćin Razvojnom fondu APV. Direktor Goran Savić je sa saradnicima razgovorao sa velikim brojem privrednika i poljoprivrednika koji posluju na teritoriji naše opštine.

Predstavljene su kreditne linije koje su dostupne privrednicima i poljoprivrednicima, a posebno je bilo reči o kreditnim programima za koje su građani do sada pokazali najveće interesovanje.
 
Savić je istakao da su kreditne linije Razvojnog fonda među najpovoljnijim na finansijskom tržištu naše zemlje, te ocenio da to, imajući u vidu sve veće interesovanje, privrednici i poljoprivrednici prepoznaju.

"Privrednicima su dostupne četiri konkursne linije, od kojih su tri dugoročne, namenjene finansiranju investicionih ulaganja, trajnim obrtnin sredstvima i razvoju turizma, dok je kratkoročna linija namenjena finansiranju obrtnih sredstava", rekao je Savić za Blic.

Šest otvorenih konkursa za poljoprivrednike

Sa druge strane, kako je naveo, poljoprivrednici imaju na raspolaganju čak šest otvorenih konkursa.

"Reč je o konkursima za dugoročne kredite namenjene razvoju turizma, investicijama u poljoprivredi, kao i investiranju u ovu oblast u okviru IPARD programa, kupovini poljoprivrednog zemljišta i nabavci poljoprivredne mehanizacije", rekao je Savić i dodao da je otvoren i jedan konkurs namenjen kratkoročnim kreditima i to za obrtna sredstva u poljoprivredi.

Niske kamatne stope

Savić je naglasio da Razvojni fond nudi niske kamatne stope, a u prilog tome, kako je istakao, ide podatak da za korisnike kredita koji dolaze iz opštine Apatin kamata iznosi svega 2 do 3 procenta.

Škrbić: Zajedno raditi na smanjenju nezaposlenosti

Predsednik opštine Apatin Milan Škrbić izjavio je da je uz veliku podršku Pokrajinske vlade i Razvojnog fonda u Apatinu prošle godine otvorena fabrika domaćeg investitora, u kojoj je zaposleno 200 sugrađana.

"Očekujem da ćemo i u narednom periodu imati dobru saradnju sa Pokrajinskom vladom i da ćemo zajedno raditi na smanjenju nezaposlenosti u opštini Apatin", rekao je Škrbić.

Dodao je da je sa Razvojnim fondom APV već dogovorena buduća saradnja i to kroz prisustvo fonda na svim manifestacijama i događajima od značaja za razvoj privrede i poljoprivrede u opštini Apatin.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS