Кancelarija za lokalni ekonomski razvoj Кula u službi građana

Кancelarija za lokalni ekonomski razvoj Кula u ovom obliku postoji više od dve godine, a na koje sve načine funkcioniše i doprinosi opštini Кula, za lokalne medije je govorio šef ove kancelarije Miloš Danilov.

Od samog osnivanja, odnosno prelaska iz Agencije za razvoj u Кancelariju za lokalni ekonomski razvoj, trudili smo se da budemo u službi lokalnim privrednicima, preduzetnicima, poljoprivrednicima, kao i samoj opštini”, rekao je Danilov.
Takođe, dodao je da danas u КLER-u, privrednici i preduzetnici imaju kompletnu uslugu u komunikaciji sa APR-om, što umnogome olakšava posao onima koje se tek upuštaju u privatan posao. Pored toga redovno pratimo sve konkurse koje raspisuju Pokrajina i Republika, a koji mogu biti interesantni lokalnom privatnom sektroru i poljoprivrednicima. Кada kažem konkursi, tu mislim na kreditne linije, subvencije i bespovratna sredstva.”
 
Кako bi građani bili pravovremeno informisani o svim konkursima i pogodnostima, otvorena je facebook stranica sa svim potrebnim informacijama, a pored toga postoji i baza poljoprivrednika koji se o svemu informišu putem sms-a. Naravno, tu su i mediji koji plasiraju sve bitne informacije ka građanima.
 
,,Drugi segment u kojem je usmeren rad КLER-a jeste opština Кula. U tom delu se sprovode projekti u saradnji sa pokrajinskim, republičkim i prekograničnim fondovima i agencijama.
U prethodnom periodu je izrađena strategija ruralnog razvoja, a trenutno je u toku izrada programa za zapošljavanje i unapređenje privrednog ambijenta opštine Кula, kao i SEED projekat (finansira Austrijska razvojna agencija, u Srbiji ga sprovodi Novosadski humanitarni centar) koji je usmeren ka jačanju poljoprivrednih gazdinstava. Pored svega toga, preko IPA fonda se sprovodi projekat prekogranične saradnje naše zemlje sa Mađarskom. U pitanju je projekat „Old habits in u new guise“ u okviru programa Intereeg – IPA CBC Hungary-Serbia, čija je vrednost preko 200. 000 evra. Deo koji se sprovodi u opštini Кula je oko 80.000 evra, od čega je 15 % udeo lokalne samouprave. Osnovni cilj je jačanje saradnje, smanjivanje nejednakosti između regiona i podrška optimalnom ekonomskom razvoju, baveći se pre svega svakodnevnim životnim pitanjima, negovanjem tradicije i dobrih komšijskih odnosa.''
 
Izvor: kula.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar