80 predloga u okviru somborskog projekta participativnog budžetiranja

Radna grupa za realizaciju Akcionog plana za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu, pregledala je popunjene anketne upitnike koje su građani u okviru projekta „Participativno budžetiranje 2019“ dostavljali u periodu od 10. do 20. oktobra.

Popunjeno je ukupno 646 upitnika, od kojih 545 štampanih i 101 elektronski upitnik.
 
Predloženo je 80 projekata, od kojih će pet prvoplasiranih biti na završnom glasanju.
 
To su projekti: Uređenje doma kulture u Bačkom Bregu, rekonstrukcija zgrade biblioteke u Čonoplji, izgradnja šetališta i osvetljenja uz kanal (od restorana „Slon“ do kupališta na Tromeđi), uređenje doma kulture u Bačkom Monoštoru i uređenje ulice Subotički put (od pružnog prelaza do obilznice).
 
Desetak upitnika (nisu sadržani u zbiru 646 jer nisu popunjeni na traženi način) je odbačeno jer se nisu odnosili na projekte, već su bila mišljenja o poboljšanju položaja penzionera, demografske slike grada i slične opaske.
 
Brojčani pokazatelji
 
Za potrebe prikupljanja predloga građana u okviru projekta „Participativno budžetiranje 2019“, odštampano je 30.000 anketnih upitnika.
 
Građanima je dostavljeno 29.000 anketnih upitnika zajedno sa računima koje JKP „Čistoća“ dostavlja za vršenje svojih usluga, a 1000 upitnika je na osnovu zahteva mesnih zajednica dostavljeno na druge lokacije.
 
Na takav način, 200 anketnih listića dostavljeno je za potrebe korisnika usluga Gerontološkog centra (Dom penzionera na Prvomajskom bulevaru i Dom za negu starih lica na Apatinskom putu).
 
Naknadno je MZ „Čonoplja“ dostavljeno 100 anketnih upitnika, a isto toliko i MZ „Bezdan“.
 
Za potrebe prikupljanja predloga u Gradskom uslužnom centru je bilo na raspolaganju 600 štampanih upitnika.
 
Rezime – od 30.000 štampanih anketnih upitnika upotrebljeno je 555.
 
Elektronskom poštom, putem e-maila dostavljen je 101 upitnik.
 
Lista predloga projekata dostupna je OVDE.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS