3.3 miliona za prevoz srednjoškolaca opštine Apatin

Pokrajinska vlada dodelila je danas, predstavnicima svih 45 lokalnih samouprava u AP Vojvodini 182 miliona dinara namenjenih za regresiranje prevoza za 20.819 učenika srednjih škola.

Opština Apatin, na osnovu konkursa, ostvarila je pravo na dodelu 3.3 miliona dinara.
Opština Кula je dobila sredstva u iznosu od 6.317.115,00 dinara
Ispred opštine Кula, Ugovor o dodeli novčanih sredstava iz budžeta AP Vojvidine za 2019. godinu, je  potpisao  Strahinja Paravina, pomoćnik predsednika opštine.
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je ovo značajan program koji Pokrajinska vlada realizuje, jer se na taj način, kako je naveo, šalje poruka podrške i roditeljima i deci.
 
Pokrajinska vlada očuvaće, obnoviće i modernizovaće sve škole u AP Vojvodini, jer u manjim mestima i selima nema života bez škole. Deca i porodice nisu broj, to je suština našeg opstanka i tako moramo delovati.
Očuvali smo veliki broj malih škola po broju učenika, ali velikih za njihove sredine. Obnovićemo i objekte obrazovnih ustanova u malim sredinama u koje decenijama niko nije ušao, poput škola u Jasku i Malim Radincima, gde radovi počinju narednih nedelja,
 
- rekao je predsednik Mirović.
 
On je podsetio da je Pokrajinska vlada od svog formiranja izdvojila značajna sredstva za obnovu i modernizaciju objekta obrazovnih ustanova.
 
Pokrajinski sekretar za upravu, propise, nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš je rekao da je dodela finansijskih sredstava na osnovu ovog konkursa samo jedan u nizu dokaza stalne i vredne saradnje Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava. 
 
Mladi i obrazovani ljudi jesu naša budućnost i obrazovanje mora biti jednako dostupno svima,
 
- naglasio je sekretar Njilaš.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar